Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Mladíci znásilnili v Poprade dievča, ospravedlnil sa jeden
Zdielať na
Prešov

Mladíci znásilnili v Poprade dievča, ospravedlnil sa jeden

POPRAD / Na Okresnom súde v Poprade sa začalo pojednávať vo veci zločinu znásilnenia. Pred sudcu sa postavili dvaja obžalovaní. Jeden z nich skutok oľutoval a otcovi poškodenej sa ospravedlnil, druhý bez slova odišiel.

K znásilneniu dievčiny došlo minulý rok za popradským podnikom. Jeden mladík dievča znásilnil, druhý sa o to pokúsil. Oboch 17-ročných polícia obvinila. Priznali si vinu v plnom rozsahu a s prokurátorkou uzavreli dohodu o vine a treste. Obaja dostali podmienky.

Do prípadu vstúpil generálny prokurátor. "Na základe reportáže odvysielané televíziou JOJ, generálny prokurátor vydal pokyn na preskúmanie tejto predmetnej trestnej veci. Výsledkom ukončenia tohto prípravného konania je podanie obžaloby na Okresný súd v Poprade," povedala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

V utorok sa v Poprade uskutočnilo hlavné pojednávanie v tejto veci. Jeden z mladíkov hovoriť nechcel, druhý sa ospravedlnil. Otec znásilnenej ospravedlnenie prijal. "Beriem to ako gesto, každý robíme chyby a za tie chyby musíme potom aj pykať," povedal otec znásilnenej.

"Okresný súd na dnešom pojednávaní prijal vyhlásenie obžalovaných o vine a odročil pojednávanie za účelom preukázania aktuálnych pomerov na strane obžalovaných," rozpráva hovorkyňa KS Prešov Ivana Petrufová. "Som sklamaný z výroku a priebehu, lebo znova bola navrhnutá dohoda o vine a treste," vysvetľuje otec znásilnenej. Chcel, aby sa súd zaoberal dôkazmi, ktoré polícia ani prokurátorka vôbec nevzali do úvahy. Dievča na pojednávanie nechodí, jej otec sa s obžalovanými na súde stretne 26. novembra. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy