Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Policajt napadol mladíka počas kontroly
Zdielať na
Prešov

VIDEO: Policajt napadol mladíka počas kontroly

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

VRANOV NAD TOPĽOU / Sociálnymi sieťami koluje video zo zákroku policajtov na východe Slovenska. Jeden mladík skončil v služobnom aute, lebo vraj neuposlúchol výzvu policajta. O chvíľu zadržali aj ďalšieho. Dostal sa do konfliktu s jedným z policajtov. Po otázke, prečo vzali jeho kamaráta, sa od policajta dočkal vulgárnej odpovede a ešte aj úderu päsťou.

Incident medzi partiou mladých ľudí vracajúcich sa domov z diskotéky a medzi policajnou hliadkou sa stal vo Vranove nad Topľou. Časť toho, čo sa odohralo zachytil na mobilný telefón ich kamarát.

Podľa verzie mladíkov sa to stalo potom, čo vyšli z nočného podniku. Na chodníku v centre mesta. 

"Sme sa im neustúpili, asi na 30 sekúnd som sa zastavil, obišli ma a potom sa vrátili s druhou hliadkou a som pozeral čo sa deje," opisuje Jakub. Mladík skončil podľa videa v policajnom aute. To sa nepáčilo jeho kamarátovi, čo dával hlasne najavo. Z auta vystúpil jeden z policajtov a vtedy sa to stalo.

Podľa zdroja televízie JOJ blízkeho vyšetrovaniu sa prípadom začne zaoberať Inšpekcia ministerstva vnútra. "Riaditeľ krajského  riaditeľstva policajného zboru v Prešove dal postup policajta zachytený na videu prešetriť. V prípade zistenia pochybení bude voči policajtovi vyvodená zodpovednosť," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik.


Obaja mladíci skončili na policajnej stanici. Na niekoľko hodín ich zadržali. Tvrdia, že sa im potom ušla od policajtov bitka. "V aute som dostal ešte párkrát do tváre a ešte na polícii som dostal," povedal René. "Bol to teror od policajtov, nezvládol situáciu, už nebudem veriť policajtom," dodal Jakub.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy