Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Martinu lekárka poslala domov, po návrate v bolestiach porodila mŕtve dieťa
Zdielať na

Martinu lekárka poslala domov, po návrate v bolestiach porodila mŕtve dieťa

KOŠAROVCE / Tehotná Martina z Košaroviec (okres Humenné) prišla do nemocnice s tým, že bude rodiť. Z nemocnice ju poslali domov, no keď sa po pár hodinách v bolestiach vrátila, chlapec sa narodil mŕtvy.

Pre rodičov to malo byť ich štvrté dieťa, po troch dcérach vytúžený syn. "Zanedbali to, jednoducho zanedbali. Lekárka, čo ju poslala domov, ju nemala poslať. Ona nie je prvorodička, to je štvrté dieťa," hovorí matka Martiny Mária. 

Trgédia sa stala týždeň po stanovenom termíne pôrodu. Tridsaťročná žena sa pre bolesti do nemocnice v ten istý deň vrátila opäť. "Videla, že všetko sa hýby a keď ho vybrali von, dieťa už bolo mŕtve, nedýchalo," hovorí Martinin brat Ján. 

V nemocnici tragédiu prešetrujú a čakajú na výsledky pitvy. "Nemocnici je úprimne ľúto tohto smutného prípadu. Radnné vyšetrenie nasvedčovalo, že by mohlo dôjsť počas dňa k vážnejším komplikáciám," uviedol hovorce siete nemocníc Humenné Tomáš Kráľ. .

Rodina zvažuje, že sa obráti na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. "Neprajem toto, čo my sme prekonali v ten večer," dodáva Mária.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy