Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podgurážený ukradol kamarátovi dodávku, sám sa nahlásil na polícii
Zdielať na

Podgurážený ukradol kamarátovi dodávku, sám sa nahlásil na polícii

KAMIENKA / Najprv si v krčme vypil a potom dostal nápad, že ukradne kamarátovi dodávku. Dvadsaťtriročný Ladislav sa s dvomi promile v krvi vozil po celej dedine a neskôr zaparkoval v kukuričnom poli, kde napokon zaspal. Ešte predtým však stihol sám seba nahlásiť na polícii.

Chlapi najprv podľa polície popíjali v miestnej krčme. Ladislav si nenápadne zobral zo stola kľúče od kamarátovej dodávky. "Zobral dodávku, urobil, čo urobil polícia má záznam, všetko," hovorí majiteľ dodávky. 

"Obvinený muž dňa v pohostinstve v obci Kamienka využil nepozornosť 47-ročného muža, ktorý je majiteľom dodávkového motorového vozidla Fiat Ducato a zo stola zobral voľne položené kľúče od uvedeného vozidla," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. Dodávka bola zaparkovaná pred pohostinstvom. Ladislav bez vedomia majiteľa do nej nasadol aj napriek tomu, že si pred jazdou vypil.

Podľa slov svedkov sa mladý muž vozil na dodávke najprv po dedine, no potom si to namieril do kukuričného poľa. A tu zastavil. "Urobil to, čo urobil. Urobil chybu ale ja si na nič nenárokujem, lebo to je stará dodávka," dodáva majiteľ dodávky. "On sám na seba zavolal policajtov," hovorí obyvateľ obce. 

Kým prišla policajná hliadka, muž pri dodávke podľa slov svedkov zaspal. "Policajná hliadka našla muža ležať na zemi pri dodávke. Bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1, 07 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu," povedal Džobanik.

Čo v prepočte znamená viac ako dve promile. "Polícia muža obvinila za prečin neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla v súbehu s prečinom ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," dodáva Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy