Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia vo Fínsku potvrdila v súvislosti s útokom dve obete
Zdielať na

Polícia vo Fínsku potvrdila v súvislosti s útokom dve obete

TURKU / Pri útoku v centre fínskeho mesta Turku zahynuli dvaja ľudia a osem ďalších utrpelo zranenia a sú v starostlivosti lekárov, informovala podľa agentúry Reuters miestna nemocnica.

Muža, ktorého polícia postrelila do nohy, už zadržali. Polícia ďalej varuje obyvateľov, aby sa vyhýbali centru mesta. Incident sa odohral na námestí neďaleko Puutori Marketu, informuje BBC.

Na autentickej fotografii, ktorá sa začal šíriť sociálnymi sieťami je vidieť telo ležiace na chodníku. Podľa portálu yle.fi sú zranení najmenej dvaja ľudia. Ďalšie zdroje hovoria o minimálne piatich až šiestich zranených. 

"Polícia postrelila do nohy osobu podozrivú zo spáchania trestného činu. Osoba bola zadržaná. Odporúčame, aby sa ľudia vyhýbali centru Turku," napísala polícia na sociálnej sieti. Polícia ďalej uviedla, že v súvislosti s incidentom posilní aj hliadky v Helsinkách, na letiskách, či železničným staniciam.

Twitter

​Útok si vyžiadal dve obete, ďalších osem ľudí je v starostlivosti lekárov. "Vláda starostlivo sleduje vývoj udalostí v Turku a prebiehajúcu policajnú operáciu. Kabinet sa stretne ešte dnes," napísal v piatok po incidente na sociálnej sieti fínsky premiér Juha Sipilä. 

https://twitter.com/BreakingNNow/status/898547673963393024

Súvisiace články

Najčítanejšie správy