Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zdravotná sestra smerovala do práce na ARO, nafúkala takmer tri promile
Zdielať na

Zdravotná sestra smerovala do práce na ARO, nafúkala takmer tri promile

VRANOV NAD TOPĽOU / Zdravotná sestra šoférovala s tromi promile. Jej zamestnávateľ tvrdí, že krátko na to mala nastúpiť do práce na oddelenie ARO. Na poslednú chvíľu museli hľadať náhradu.

Policajti zastavili opitú vodičku vedľa nemocnice. Ledva stála na nohách. "Vodička pri dychovej skúške nafúkal viac ako dve a pol promile," uviedol hovorca prešovskej krajskej polície Danie Džobaník. 

Mladá žena skončila na policajnej stanici. Pred nocou strávenou v policajnej cele ju zachránilo jej dieťa. Pretože sa oň nemal kto postarať, prepustili ju. Stíhať ju budú v skrátenom konaní. 

"Pracovníčka na plánovanú službu nenastúpila a nemocnica ju musela nahradiť zastupujúcou sestrou," uviedol hovorca siete nemocníc Tomáš Král.

Štyridsaťjedenročná zdravotná sestra ľutuje, čo sa stalo. Vraj to bola hlúposť. Napriek všetkému tvrdí, že do práce takto nešla. Vraj sa tesne pred tým vymenila s kolegyňou a do nemocnice išla podľa jej slov za lekárom s výsledkami. "Jednoducho sa to stalo. Bolo to doobeda, myslela som, že sa z toho vyspím," uviedla. 

Jej zamestnávateľ priznáva, že ide o dlhoročného a spoľahlivého zamestnanca. Zrejme ju ale čaká disciplinárny pohovor a jej nadriadení nevylučujú ani to najhoršie. Že príde o prácu. "Nie je to vylúčené," dodal hovorca siete nemocníc.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy