Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nie som alkoholik, mám problémy so stabilitou, vysvetľuje Juncker
Zdielať na

Nie som alkoholik, mám problémy so stabilitou, vysvetľuje Juncker

Zdroj: Shutterstock

Google News Button Sledovať správy

PARÍŽ / Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker v rozhovore pre francúzsky denník Libération vyvracal špekulácie o tom, že je závislý na alkohole. Uviedol, že ľuďom sa často zdá, že je opitý, ale tak to nie je. V skutočnosti má vraj po vážnej autonehode pred 27 rokmi problémy s rovnováhou a zle chodí.

"Myslíte si, že by som bol ešte v úrade, keby som mával na raňajky koňak?" vyhlásil šesťdesiatjedenročný Juncker, ktorý v minulosti opakovane zaujal svojím neformálnym vystupovaním, napríklad keď na Európskej rade vítal premiérov únijných krajín a potľapkával ich po tvári, hodnotili farby na kravatách a maďarského premiéra Viktora Orbána zdravil ako diktátora.

Juncker dnes podľa svojich slov bojuje len s únavou. "Pracujem 14,15 hodín denne, a na to som nebol zvyknutý," povedal.

Niekdajší luxemburský premiér tvrdí, že mu fámy o jeho alkoholizme otravujú život a spôsobujú ťažkosti aj v jeho manželstve: "Už aj žena sa pýta, či jej neklamem, že nepijem doma".

Polroka na vozíku

Juncker, ktory je náruživým fajčiarom, tvrdí, že má problémy s chôdzou a stabilitou od vážnej autonehody v roku 1989. "Ležal som tri mesiace v kóme a potom strávil šesť mesiacov na vozíku," vykreslil. Dodal, že mu robí ťažkosti ľavá noha, Preto sa musí pri chôdzi po schodoch pridržiavať zábradlím.

Francúzsky novinár Jean Quatremer, ktorý s Jean-Claudom Junckerom hovoril počas ľahkého obeda, k tomu podotkol, že predseda EK obedová šalát zapil štyrmi pohármi sektu. Keď spolu hovorili pred rokmi, stál ešte Juncker na čele vlády Luxemburska. K jedlu pil biele víno a na záver si dal tri poháriky koňaku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy