Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Turistický výlet na kopec Šimonka sa skončil smrťou. Zasahovať museli leteckí záchranári
Zdielať na

Turistický výlet na kopec Šimonka sa skončil smrťou. Zasahovať museli leteckí záchranári

ZAMÚTOV / Na kopci Šimonka v Slanských vrchoch zasahovali hasiči aj záchranári. Partia kolegov a kamarátov našla ležať na zemi nevládne telo jedného člena skupiny, ktorá sa ráno vybrala na výlet. Mužovi prišli na pomoc aj leteckí záchranári. Na mieste sa ho snažili oživiť, no bez úspechu.

Partia kolegov sa vybrala na výlet. Ich cieľom bola vyhliadka na kopci Šimonka. Po jeho zdolaní našli jedného z ich kolegov nevládne ležať na zemi. Päťdesiatdvaročnému mužovi privolali pomoc. Záchranári ho oživovali, no bez úspechu.

"Po príchode na miesto zásahu lekár skonštatoval exitus," informuje riaditeľ OR HaZZ Prešov Ľubomír Toďor. Zásah hasičov trval viac ako štyri hodiny. Muž bol v ťažko dostupnom teréne, niekoľko kilometrov od hlavnej cesty.

"Na zásah boli použité štvorkolky, pre ťažko dostupný terén sa nedostali na miesto zásahu, museli pokračovať pešo k mužovi," hovorí Toďor. K pacientovi v nadmorskej výške približne 1000 metrov sa ako prví dostali leteckí záchranári, no ani tí už mužovi nevedeli pomôcť. Hasiči ho zniesli z kopca ku hlavnej ceste. Čo bolo príčinou smrti, určí až nariadená pitva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy