Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia vyšetruje smrť bábätka. Timea (3 mes.) ťažko dýchala
Zdielať na

Polícia vyšetruje smrť bábätka. Timea (3 mes.) ťažko dýchala

HANUŠOVCE / V Hanušovciach (okr. Vranov nad Topľou) v pondelok skoro ráno zomrelo iba niekoľkomesačné bábätko. Malú Timeu našla jej mladá mamička ležať na posteli bez známok života. Prípad už prešetruje aj polícia.

Timea ťažko dýchala

Malé trojmesačné dievčatko bolo podľa slov príbuzných choré. Len pred dvomi týždňami sa vrátilo z nemocnice. Jej stav sa však príliš nezlepšoval. "Chorá bola a ťažko sa jej dýchalo," hovorí príbuzná dievčatka.

Niekoľkomesačné bábätko žilo s malou sestrou a rodičmi vo veľmi skromných podmienkach. V osade je navyše rozšírená tuberkulóza. Aj príbuzní už nebohého dievčatka sami priznali, že doma majú poriadnu zimu. "Veď nemáme teplo, to je ako mraznička," hovorí príbuzná dievčatka.

Polícia začala trestné stíhanie

"Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová. Timea vraj v posledných dňoch kašľala a ťažko sa jej dýchalo. Nik však zrejme netušil, že s dieťaťom je to také vážne.

V pondelok nadránom malé dievčatko vydýchlo naposledy. "Vedeli sme, že je chorá. V nemocnici, ale že až také vážne," hovorí suseda. "Presnú príčinu smrti dieťaťa určí nadriadená pitva," uviedla Migaľová.

"Ona ani neplakala. Vôbec nič, taká bola tichá," opisuje Timeu príbuzná. "Neviem ako sa s tým vyrovnáme. Aj u mňa bola doma. Starala som sa o to malé," dodáva príbuzná dievčatka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy