Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia! Patrik (†1) zaspal v postielke a zomrel
Zdielať na

Tragédia! Patrik (†1) zaspal v postielke a zomrel

RIMAVSKÁ SOBOTA / Už druhá tragédia postihla rodinu z obce Širkovce v okrese Rimavská Sobota. Pred šiestimi rokmi im zomrel 6-mesačný chlapček. Dnes prišli o druhého synčeka. Obidvom dali meno Patrik.

Ráno už nedýchal

Matka svojho synčeka údajne ešte v noci o tretej nachovala, keď sa však ráno zobudila, dieťatko už nedýchalo. "Dali sme ho do čistej perinky a okolo štvrtej malý zaspal. Moja žena spala vedľa neho. Ráno keď sme vstali, už bola malý mŕtvy. Žena potom začala kričať," hovorí otec mŕtveho chlapčeka

Masážou srdca sa ho pokúsil oživiť aj vlastný otec, v priebehu niekoľkých minút prišli na miesto aj záchranári, no chlapček bol už niekoľko hodín mŕtvy a akákoľvek snaha bola márna.  "Je mi z toho zle a je mi to ľúto," dodáva otec.

Špina a smrad

Či išlo v tomto prípade o syndróm náhleho úmrtia, alebo bolo príčinou smrti niečo iné, bude známe o niekoľko dní z výsledkov súdnej pitvy. Podľa otca mal chlapček zdravotné problémy. "Mal astmu, v stredu bol u lekára a ten mu dal lieky," vysvetľuje otec.

51-ročný Ondrej nás ochotne zobral do svojho príbytku a ukázal nám niekoľko druhov liekov, ktoré jeho 3-mesačný synček užíval. Nás zarazilo, v akom prostredí bábätko vychovávali. Všade bola špina a smrad.

Už druhé mŕtve dieťa

Toto však nie je prvé nešťastie, ktoré túto rodinu postihlo. Dieťatko im zomrelo aj pred šiestimi rokmi. Chlapček mal pol roka a volal sa Patrik.  Na jeho pamiatku dali také isté meno najmladšiemu synovi.

Ten dnes tiež náhle zomrel. "Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Banská Bystrica Mária Faltániová.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy