Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž bol agresívny a matka musela zavolať záchranárov. Zabarikádoval sa na povale
Zdielať na

Muž bol agresívny a matka musela zavolať záchranárov. Zabarikádoval sa na povale

JABLOŇ / Všetky záchranné zložky zasahovali v obci Jabloň (okr Humenné). Ich pomoc potrebovala matka 38-ročného muža. Ten bol podľa polície agresívny a demoloval, čo mu prišlo pod ruky. Po príchode polície sa ukryl na povale stodoly.

Bolo okolo ôsmej hodiny ráno, keď do jedného z domov v obci Jabloň smerovali všetky záchranné zložky. Pomoc potrebovala matka 38-ročného muža. Záchranári si vyžiadali asistenciu polície. Muž sa mal ukryť na povale v stodole. Podľa polície sa nevyhrážal nikomu, no záchranné zložky nemohli vedieť, čo všetko na povale môže mať a či si nechce ublížiť. Jeden s policajtov s ním preto so zámerom ochrany jeho života a zdravia začal vyjednávať.

"Muž bol v rodinnom dome agresívny a ničil zariadenie. Ani po 40-minútovom vyjednávaní policajta muž nezmenil svoj názor a z povaly nechcel odísť," informuje hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdayová. Mária je kamarátka mamy údajného agresora. Povedala, že doteraz v dome policajti nezasahovali nikdy. Vraví, že prišli v pravý čas.

Muža napokon spacifikovali policajti a s pomocou hasičov ho odovzdali záchranárom. "Aby si nespôsobil zranenia, boli voči nemu použité donucovacie prostriedky v zmysle zákona," dodáva hovorkyňa polície. "Príslušníci vykovali transport zo stodoly z povaly hospodárskej budovy. Po tom, ako sa pacienta podarilo dostať zo stodoly, sme ho odovzdali RZP," uviedol veliteľ zásahu Patrik Ondovčík. 

"Pacient bol za pomoci hasičov a policajtov transportovaný do ambulancie rýchlej lekárskej pomoci," povedala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. Následne ho previezli do nemocnice. Susedia, ktorí rodinu poznajú povedali, že za nešťastné okolnosti zrejme môže ťažká životná situácia, do ktorej sa muž dostal. "Bol bez roboty, v Čechách robil," hovorí obyvateľ obce Štefan. Polícia udalosť rieši ako priestupok proti majetku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy