Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Deti dobili a okradli dôchodcu
Zdielať na

Deti dobili a okradli dôchodcu

KOMÁRNO / Šesťdesiatdvaročný dôchodca odmietol darovať cigarety trom tínedžerom. Mladiství jeho rozhodnutie neakceptovali, naopak, rozhodli sa pre krutú pomstu. Muža zbili a cigarety mu ukradli. Obeť sa bude zo zranení liečiť 4 týždne.

Muž sa vracal o pol siedmej z prechádzky so psom, keď ho zastavili traja chlapci. Pýtali si cigarety, no mužovi sa nepozdával ich nízky vek. Prepadnutý muž opisuje situáciu: "Zrazu prídu traja sopliaci, že daj cigaretu, reku chlapci ešte nemáte 18 rokov, vám nedám cigaretu, môžete odísť." Toto rozhodnutie už o chvíľku zrejme veľmi oľutoval. Mladiství zaútočili.

Dokopali muža aj jeho psa

16-ročný Jozef, 15-ročný Dávid a 14-ročný José Armando si trúfli napriek tomu, že muž je v dobrej fyzickej kondícii. Obeť popisuje útok ako premyslený: "To bola tak perfektne zohraná skupina, chytia vás dvaja za ruky a tretí vás kopne do nohy, aby ste si ľahli, keď si kľaknete na kolená, tak vás ešte trikrát kopne do tváre." Dobitý muž, ktorý mal zlomenú aj lícnu kosť, stratil na chvíľku vedomie, zatiaľ mu ukradli mobil, kľúče, 20 eur a cigarety. Onedlho po čine už boli v rukách policajtov.

Pôvodne išli len do obchodu

16-ročného Jozefa poslala jeho mama do obchodu. Tá teraz nevie, koho verzii má veriť. Jej názor však v prípade nie je podstatný, o treste pre troch chlapcov rozhodne súd. Za takýto trestný čin by mohli ísť páchatelia do väzenia na 7 až 12 rokov. Keďže sú však mladiství, bude to len polovica. V parku údajne nedošlo k takémuto prepadnutiu po prvýkrát, skúsenosť s násilníkmi vraj majú už takmer všetci bezdomovci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy