Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti sú na "dušičky" v pohotovosti
Zdielať na

Policajti sú na "dušičky" v pohotovosti

SLOVENSKO / Už od piatku sú posilnené policajné hliadky v okolí cintorínov a krematórií v každom slovenskom meste. Policajti budú dohliadať na premávku, navigovať na parkoviskách, aj číhať na vreckárov, ktorí sa v týchto dňoch obvykle viac aktivizujú.

Každé okresné mesto má na tieto spomienkové dni naplánované čo najpočetnejšie hliadky policajtov. V okolí veľkých cintorínov totiž pravidelne kolabuje doprava, o parkovaní ani nehovoriac. Policajti budú v týchto dňoch skutočne pomáhať a chrániť, čo nám potvrdil aj dopravný riaditeľ PPZ SR, Ján Ignaták: "My chceme tým ľuďom pomáhať, aby sa tam čo najskôr dostali, cestujú aj cez celé Slovensko." Navigovať budú na cestách, križovatkách, aj parkoviskách.

Opatrnosť nadovšetko

Parkoviská sú vždy kameň úrazu, jeden dezorientovaný vodič dokáže zbrzdiť celú premávku. Ak sa autá nebodaj v cahose ťuknú, o kolaps dopravy je postarané. Opatrní by však mali byť aj chodci. Zdôrazňuje Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra: "Je veľmi dôležité,aby boli chodci viditeľní a tým sa stávajú vďaka prvkom, ktoré odrážajú svetlo." A napokon - pozor na dlhoprstých. Strážiť si treba nielen veci v kabelkách či vo vreckách, ale aj v autách. Radšej na sedadlách nič nenechávajte, lebo hoci budú policajti v pohotovosti, príležitosť robí zlodeja.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy