Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pre sedem sekúnd nepozornosti zabil matku s tromi deťmi
Zdielať na

Pre sedem sekúnd nepozornosti zabil matku s tromi deťmi

Zdroj: Reprofoto/Daily Mail

VEĽKÁ BRITÁNIA / Poľský vodič nákladného auta si počas jazdy vyhľadával v mobile pesničky. Stačilo pár sekúnd nepozornosti, aby prehliadol autá stojace v zápche na ceste. Pre matku a jej tri deti sa to stalo osudným. Nákladiak jej osobné auto doslova zošrotoval. Zverejnili desivé video z kabíny vodiča.

Tridsaťročný Poliak žijúci v Británii, Tomasz Kroker, si pri rýchlosti zhruba 80km za hodinu listoval v mobile, aby si vybral pesničku. Stačilo sedem sekúnd, aby prehliadol, že pred ním stoja autá v zápche. V plnej rýchlosti vozidlá pred sebou doslova zošrotoval, posádka posledného z nich nemala žiadnu šancu. Štyri ľudia boli na mieste mŕtvi, o tragédii píše Dailymail.

Kruté svedectvo

45-ročná žena, jej 13 a 11-roční synovia a nevlastná 11-ročná dcéra náraz zozadu neprežili. Nákladiak zošrotoval ich auto na tretinu veľkosti. Rodina sa vracala z kempovania dvomi autami. Partner obete a jej nevlastný syn boli v druhom vozidle svedkami tejto príšernej nehody. Poliak, sám otec jedného dieťaťa, uznal vinu v plnom rozsahu. Súd ho odsúdil na desať rokov za mrežami. Podľa sudcu sa stal mobil v rukách vodiča smrtiacou zbraňou. Rozsudok považuje za exemplárny trest na výstrahu všetkým vodičom, ktorí by chceli siahnuť počas jazdy po mobile. Rodina obetí to však vidí inak, trest sa im zdá byť nízky.

Preletel cez tri autá

Vodičovi v jednom z nich spôsobil náraz ťažké poranenia - roztrhlo mu aortu, skolabovali pľuca, odtrhlo pečeň a zlomilo mu chrbticu. Nehodu však prežil. V ďalšom vozidle zranil náraz dve osoby a napokon nasledovalo vozidlo, ktoré dopadlo najhoršie. Pri podpise pracovnej zmluvy pritom poľský vodič podpísal, že nebude nikdy počas jazdy používať mobilný telefón. Stačilo to dodržať a všetko mohlo byť inak. Desivé video ukazuje, čo sa dialo posledné sekundy pred, aj počas nehody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy