Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Tatranskej Kotline sa zrazili motorky s traktorom, zasahoval vrtuľník
Zdielať na

V Tatranskej Kotline sa zrazili motorky s traktorom, zasahoval vrtuľník

TATRANSKÁ KOTLINA / V Tatranskej Kotline vo Vysokých Tatrách sa zrazil traktor s niekoľkými motorkármi. Na mieste musel zasahovať vrtuľník. Jeden z motorkárov má otvorenú zlomeninu nohy a zlomeninu ruky.

Lekárka sa k zraneným spustila s lanom z vrtuľníka. "Do svojej zdravotnej starostlivosti si prevzala najťažšie zraneného, 22-ročného českého motorkára, ktorý po páde utrpel otvorenú zlomeninu dolnej končatiny a zlomeninu hornej končatiny. Bol pri vedomí, na okolnosti nehody si pamätal," uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej služby ATE Zuzana Hopjaková. 

Po poskytnutí neodkladného zdravotného ošetrenia posádka leteckých záchranárov zraneného mladíka preložila na palubu vrtuľníka a transportovala do popradskej nemocnice. Ostatných zranených ošetrili privolaní pozemní záchranári.

Všetkých previezli do popradskej nemocnice. Ľahšie zranených po ošetrení prepustili. Cesta medzi Tatranskou Kotlinou a Ždiarom bola uzavretá. 

Skupina motorkárov išla z Tatranskej Kotliny smerom do Ždiaru. Podľa prvých zistení chceli obehnúť traktor, ktorý odbočoval doľava. Dvom z nich sa to nepodarilo. Jeden zavadil o radlicu traktora, narazil do zvodidiel a spadol. Druhá motorka, na ktorej boli dvaja ľudia len ťukla do traktora.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy