Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vlci zaútočili na ovce pri Levoči. Majitelia sú zúfalí
Zdielať na

Vlci zaútočili na ovce pri Levoči. Majitelia sú zúfalí

LEVOČA / Pod Spišským hradom útočili vlci. Tamojšiu farmársku rodinu pripravili o všetky ovce, ktoré mali v ohradníku. Niektoré kusy vlci zahrdúsili a roztrhali. Ostatné ušli. No farmári netušia či sú ešte nažive.

Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Všetky ovce boli za elektrickým ohradníkom a nablízku psi. Vlkov to i tak neodradilo. Miestna rodina chovateľov je zúfala. Neostala im ani jedna ovca.

Vlci už v Jablonove útočili v lete. Vtedy im strhli 5 kusov z 15 členného stáda. Teraz roztrhali ďalšie tri ovce a všetky ostatné sa od strachu rozutekali smerom do lesa. Stále ich nenašli a ani len nevedia či ich taktiež vlci nezabili. Divé zvery z lesa sa zdá sa nebáli ničoho a prišli takmer do dediny. Jednu ovcu nechali roztrhanú asi 100 metrov od posledného domu. Vlk je u nás chráneným zvieraťom do konca októbra. Chovatelia majú po splnení podmienok nárok na odškodné. Rodina miestnych chovateľov zatiaľ nevidela od štátu ani cent.

"Patrí poškodenému náhrada. Musí sa jednoznačne preukázať, že to spôsobil chránený živočích," povedal Tomáš Dražil riaditeľ správy NP Slovenský raj. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy