Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na východe zasahovali kukláči
Zdielať na
Prešov

Na východe zasahovali kukláči

Zdroj: TV JOJ

ŽUPČANY / Hovorkyňa prešovskej polície Jana Migaľová potvrdila pre portál noviny.sk, že v Župčanoch (okres Prešov) zasahujú policajti z pohotovostných policajných útvarov. Kriminalisti na mieste vykonávajú procesné úkony.

"Z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu vykonávaných procesných úkonov, bližšie informácie momentálne nie je možné zverejniť," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Policajti s kuklami na hlavách prišli do dediny hneď ráno a vtrhli do jedného z rodinných domov. Ulicu uzavreli z oboch strán. Už pred dvoma týždňami obyvateľov šokovala správa o náleze mŕtveho tela. V novej časti dediny našiel náhodný okoloidúci nožom zohavené telo muža. Išlo o 43-ročného Rasťa zo Spišských Vlách.  

​Kukláči vyviedli z domu dvoch ľudí. Dvaja bratia skončili na polícii pred vyšetrovateľom. Jeden z nich má iba 16-rokov. Mladý chlapec má byť podľa zdroja blízkeho polícii hlavným podozrivým. Jeho motívom malo byť údajné zblíženie sa so zavraždeným mužom a následný konflikt, keď sa mal 43-ročný muž vyhrážať mladíkovi vyzradením.      

TV JOJ

Našli ho na prechádzke​

Mladý pár, ktorý sa pred dvoma týždňami prechádzal so psom, našiel muža pri príjazdovej ceste do novej štvrte rodinných domov v obci. "Ráno sme išli na prechádzku a náš pes tam našiel ležať chlapca. Nehýbal sa. Videli sme, že je mŕtvy, tak sme zavolali políciu," uviedol obyvateľ Župčan.

Policajti boli na mieste nálezu o pár minút. Okolie označili policajnými páskami a uzavreli aj cestu. Niekoľko hodín zaisťovali stopy. Už na prvý pohľad bolo zrejmé, že ide o násilný čin. "Plece mal dorezané, ruku mal dorezanú. Bolo vidieť, že bol riadne dorezaný," hovorí ďalej Župčan. 

Pozrite si archívnu reportáž:  

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy