Zatiahnuté
12°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Veľká policajná akcia v Bratislave. Kukláči zadržali podozrivých aj drogy
Zdielať na
Krimi

Veľká policajná akcia v Bratislave. Kukláči zadržali podozrivých aj drogy

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra v nedeľu rozpútala boj s drogovými dílermi a ďalšími pachateľmi tejto trestnej činnosti. V hlavnom meste totiž masovo zasahovali kriminalisti. Vytipovaných páchateľov doslova prečesávali.

Na Mierovej ulici v bratislavskom Ružinove zasahovala v nedeľu približne desiatka policajtov. Kriminalisti zadržali jednu osobu, ktorú dôkladne prehliadali.

Na miesto dorazili aj psovodi. Psy prehľadávali auto zadržaného muža a rovnako aj veci v ňom. Kriminalisti postupne z neho všetko vykladali. Zaistené veci si očíslovali. Len v tomto aute našli podľa našich informácií až pol kila drog. To ale nebola jediná akcia, ktorá v nedeľu v Bratislave prebiehala.

Veľké zatýkanie

"Možem potvrdiť, že Národná kriminálna agentúra v nedeľu vykonávala protidrogovú akciu na viacerých miestach v Bratislave," uviedol hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka.

Ako dodal policajný hovorca, polícia zadržala viaceré osoby, zaistila väčšie množstvo drog, ktoré budú predmetom ďalšieho expertízneho skúmania.

O aké drogy konkrétne ide, aj to, aké je ich celkové množstvo prezídium policajného zboru nešpecifikovalo. "Viac informácií v tejto chvíli nie je možné poskytnúť. Bližšie budeme informovať hneď, ako to situácia dovolí," dodal Michal Slivka.

Závažné zločiny

Kriminalistov a dozorujúceho prokurátora čaká celý proces povinností. "Musia sa získať všetky dôkazy s tým súvisiace. Musia konať aj kriminalistickí technici a začať konať v zmysle samotného trestného konania," vysvetľuje postup polície expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Drogové trestné činy patria v kategórii zločinu a obzvlášť závažného zločinu. Spadá pod ne akékoľvek konanie v tomto zmysle. Ako dodáva Kurilovská, týka sa to každého kto dovezie, prevezie, vyrobí, zaobstará, akýmkoľvek spôsobom kúpi či predáva drogu.

Závažnosť tohto trestného činu sa rozlišuje aj podľa toho, či ide o ešte netrestaného páchateľa z drogových trestných činov alebo či drogu predával drogovo závislému alebo chránenej osobe - dieťaťu. Výšku trestu ovplyvní aj samotná droga. "Tiež to závisí aj od toho, za akú cenu sa to množstvo, ktoré bolo nájdené dá predať na čiernom trhu," dodáva Kurilovská. Páchateľom teraz hrozí až desaťročné vezenie. Pri veľkom rozsahu škody sa trest môže zvýšiť až na 20 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy