Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na železničnom priecestí sa zrazili dve autá. Vlak ich potom zmietol z trate
Zdielať na
Krimi

Na železničnom priecestí sa zrazili dve autá. Vlak ich potom zmietol z trate

BRATISLAVA / Na železničnom priecestí v bratislavských Podunajských Biskupiciach v noci zo soboty na nedeľu narazil vlak do dvoch áut. Zasahovali všetky záchranné zložky. Úsek bol viac ako dve hodiny neprejazdný. Napriek náročnému zásahu si záchranári aj hasiči vydýchli.

Na železničnom priecestí sa mali najprv zraziť dve osobné autá. Následne tadiaľ ale prechádzal nákladný vlak, ktorý do nich narazil. Bolo pár minút pred polnocou. V jednom z áut bol iba vodič, v druhom boli dvaja ľudia.

Išli oproti sebe a na priecestí sa zrazili. V tom sa rozozvučala zvuková signalizácia a závory sa spustili dole. Z trate ich zmietol viac ako 500 metrov dlhý nákladný vlak. 

Obrovské šťastie 

"Po príchode hasičskej jednotky sa už vo vozidle nikto nenachádzal," uviedol veliteľ zásahu z Hasičského a záchranného zboru Bratislava Marek Šubín.

Ešte pred zrážkou stihli všetci z áut vystúpiť. Zachránili aj psa, ktorý bol v aute. Hrozivo vyzerajúca nehoda sa obišla bez zranení. Pri pohľade jedno zo zdemolovaných áut, môže jeho vodič hovoriť o obrovskom šťastí.

Náročná záchrana

"Hasičské jednotky spravili protipožiarne opatrenia a odstraňovali autá z koľajiska," dodal Marek Šubín. Pri odstraňovaní áut museli byť veľmi opatrní, aby nepoškodili koľajnice a čo najskôr odblokovali a sprejazdnili trať.

"Nehoda nemala vplyv na osobnú dopravu. Trať bola sprejazdnená po asi dvoch hodinách," upresnila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavlíková. Polícia alkohol ani u jedného z vodičov nezistila. Keďže sa nikto nezranil, vec riešia iba ako škodovú udalosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy