Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pri železničnom nešťastí sa zranili desiatky ľudí
Zdielať na

Pri železničnom nešťastí sa zranili desiatky ľudí

Zdroj: reuters

NEW YORK / V Spojených štátoch sa z dosiaľ nejasných dôvodov vykoľajil v sobotu večer na Long Islande v štáte New York osobný vlak. Pri nehode sa zranili desiatky ľudí. Vo vlaku bolo v čase nehody 600 ľudí. Podľa tamojšej polície by ale nemal byť ohrozený život žiadneho zo zranených.

Pri vykoľajení súpravy pri obci New Hyde Park, ktorá leží asi 31 kilometrov od Manhattanu, utrpelo zranenia podľa prvých informácií 50 až 100 ľudí, povedal krátko po incidente hovorca polície. Vo vlaku bolo v tom čase asi 600 pasažierov, píše britské BBC.

Rozsah zranení osôb sa zatiaľ nie je známy, ale nikto nie je podľa polície v kritickom stave. Dvadsať deväť osôb bolo prevezených do nemocnice so zraneniami, ako sú zlomené kosti a otras mozgu. Polícia uviedla, že väčšina zranených má ľahšie zranenia a boli ošetrení na mieste. "Našťastie, prvé správy naznačujú, že počet zranených je len minimálny," povedal pre médiá guvernér štátu New York Andrew Cuomo.

V oblasti incidentu bola prerušená celá železničná doprava.

Americká televízna stanica News 12 s odvolaním sa na očitých svedkov uviedla, že vykoľajenie osobného vlaku na jednej z najvyťaženejších železničných tratí v krajine spôsobila zrážka súpravy s nákladným autom. Jeden z cestujúcich pre miestne médiá povedal, že za oknom videli iskry tesne predtým, ako sa vlak začal triasť a nastala zrážka.

Ku zrážke malo dôjsť v sobotu okolo 21:00 miestneho času (na Slovensku v nedeľu okolo 3:00).

Nehoda na Long Islande sa stala deväť dní potom, čo osobný vlak v meste Hoboken v americkom štáte New Jersey nezastavil a vrazil do stanice. Spôsobil pritom rozsiahle škody, vrátane pádu časti strechy.

Jedna osoba zahynula a viac ako 100 ľudí bolo zranených. Príčina nešťastia sa doteraz vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy