Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Viac ako sto ľudí je zranených, vlak narazil do nástupišťa
Zdielať na

Viac ako sto ľudí je zranených, vlak narazil do nástupišťa

HOBOKEN / V meste Hoboken v americkom štáte New Jersey narazil vo štvrtok v rannej špičke prímestský vlak do nástupišťa na miestnej stanici. Podľa stanice ABC bolo zranených najmenej 75 ľudí a jeden prišiel o život.

https://twitter.com/coreyfuttdesign/status/781476877043175424

"Zranilo sa približne 75 ľudí a jeden človek neprežil," uviedol guvernér New Jersey Chris Christie.

Prvotné informácie boli, že zrážku neprežili najmenej traja ľudia a asi 100 utrpelo zranenia. 

Nehoda, ktorá sa stala v rannej dopravnej špičke, keď prichádzajúci vlak nezastavil a narazil do nástupišťa, spôsobil rozsiahle škody, vrátane pádu časti strechy. Christie tiež povedal, že záchranári už vyslobodili z poškodenej súpravy všetkých uväznených pasažierov. 

Zdroje blízke vyšetrovaniu televíznej stanici WNBC povedali, že zrejme išlo o nehodu, nie o úmyselný čin. Vyšetrovatelia teraz zisťujú, či ide o chybu rušňovodiča, alebo či mal vlak technickú závadu. 

Výpovede svedkov

Podľa hovorkyne miestnej dopravnej spoločnosti NJ Transit Jennifer Nelson zatiaľ nie je známe, ako rýchlo súprava išla, keď prerazila zábranu na konci koľají. Jeden z pasažierov novinárom povedal, že vlak ani nespomalil. "Vôbec nezastavil. Išiel rýchlo. Zabrzdil až o nástupište," povedal. 

Ďalší svedok opisoval, ako ľudia po prudkom náraze padali zo sedadiel. "Potom sme počuli zvuk, ako keď sa niečo zrúti - a to bola strecha terminálu," hovoril. 

Iný pasažier z druhého vagónu rádiu WABC povedal, že ľudia z vlaku utekali a "mnohí z nich vykopli okná, aby sa rýchlo dostali von". Zadná polovica prvého vagónu bola podľa neho úplne zničená. 

Záchrana ľudí

Na miesto nehody sa prišlo asi 20 sanitiek, ktoré rozvážali zranených do nemocníc. Podľa tamojších médií išlo väčšinou o cestujúcich z prvého vagónu alebo ľudí, ktorí čakali na stanici. Práve prvý vagón bol veľmi plný, pretože z neho je po príjazde do stanice blízko k východu. 

"Máme tu veľa zranených, niektorých v kritickom stave," povedala po nešťastí hovorkyňa dopravnej spoločnosti Jennifer Nelson. "Stanica je teraz úplne zatvorená," dodala.

Hoboken leží na západnom brehu rieky Hudson oproti Manhattanu. Miestna stanica je dôležitým dopravným uzlom pre tisíce ľudí, ktorí dochádzajú do New Yorku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy