Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Čelná zrážka vlakov v Taliansku má 27 obetí, desiatky ľudí utrpeli zranenia
Zdielať na

Čelná zrážka vlakov v Taliansku má 27 obetí, desiatky ľudí utrpeli zranenia

CORATO/ANDRIA / Najhoršia tragédia na železnici za posledných 25 rokov. Takéto smutné označenie dostala zrážka na juhu Talianska, ktorá si vyžiadala 27 obetí a približne 50 zranených. vyšetrovateľom sa podarilo získať jednu z čiernych skriniek.

Zlyhanie ľudského faktora či technická porucha, to sú zatiaľ dve možné verzie nešťastia, ktoré pripravili o život najmenej 27 cestujúcich.

Dve súpravy v sebe

Dve vlakové súpravy, každá so štyrmi vozňami sa čelne zrazili vo vysokej rýchlosti na jednokoľajovej trati medzi mestami Corato a Andria. Prvé dva vozne na oboch súpravách skončili kompletne zničené.

"Biblia hovorí, že v živote je čas na všetko. Toto je čas pre plač, ktorým preukážeme humanitu a blízkosť rodinám, ktoré čelia obrovskej bolesti. V nasledujúcich dňoch budeme zisťovať, kto túto bolesť spôsobil," povedal taliansky premiér Matteo Renzi.

Špeciálna komisia

Na miesto nešťastia dorazil v utorok aj taliansky premiér a minister dopravy. Ten vymenuje špeciálnu komisiu, ktorá sa nehodou bude zaoberať.

Dosiaľ nie je známe, koľko ľudí v súpravách cestovalo. Hovorca prokuratúry upresnil, že vlaky nie sú lietadlá a tak niečo ako zoznam cestujúcich neexistuje.

"Nemáme žiadne informácie z nemocnice, snažím sa byť optimistická a dúfať. Nemám správy, mobil má vypnutý," dodáva dcéra jedného z cestujúcich.

Desiatky zranených

Regionálne nemocnice hodiny po nehode prijali spolu 50 zranených. Piati z nich sú v kritickom stave.

Miestne úrady vyzvali okolitých obyvateľov, aby prišli darovať krv. Nemocnice stiahli z voľna všetok personál, ktorý majú k dispozícií.

Zrážka vlakov v Taliansku má 27 obetí, desiatky ľudí utrpeli zranenia, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy