Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zrážka vlakov v Taliansku. Hlásia mŕtvych i zranených
Zdielať na

Zrážka vlakov v Taliansku. Hlásia mŕtvych i zranených

RÍM / V juhotalianskom meste Apulia sa v utorok krátko pred obedom zrazili vlaky. Agentúra ANSA s odvolaním sa na záchranné zložky informovala o dvadsiatich mŕtvych a desiatkach zranených.

Bilancia zatiaľ nie je konečná. Záchranári stále vyprosťujú ľudí z prvých vagónov, ktorých trosky sa zakliesnili do seba a hasiči ich musia rozrezávať.

Nešťastie sa stalo na regionálnej jednokoľajovej trati medzi mestami Ruvo di Puglia a Corato, asi 30 kilometrov západne od mesta Bari, kde sa čelne zrazili dva rýchlo idúce osobné vlaky. Linkou podľa denníka La Repubblica cestuje obvykle veľa ľudí. Každý z vlaku mal štyri vagóny, prvé dva vozne z oboch vlakov sa pri zrážke zničili. 

Na mieste sú sanitky a hasiči. Zranených prevážajú do nemocníc aj vrtuľníky. Z trosiek sa podarilo zachrániť okrem iného aj malé dieťa.

Zranilo sa najmenej 35 ľudí, z nich sú niektorí vo vážnom stave.

Lietali kusy plechov

Svedkovia agentúra ANSA popísali, že kusy plechu z prvých dvoch vagónov sa pri zrážke rozleteli po okolí.

Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Taliansky premiér Matteo Renzi už vyjadril pozostalým úprimnú sústrasť a sľúbil vyšetriť príčiny nešťastia aj kto zaň ponesie zodpovednosť. Na miesto nehody mieri taliansky minister dopravy Graziano Delrio.

Zrážka vlakov v Taliansku si vyžiadala zatiaľ 11 obetí, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy