Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jozef ukradol zo stajne kobylu, brodil sa s ňou aj cez rieku
Zdielať na
Prešov

Jozef ukradol zo stajne kobylu, brodil sa s ňou aj cez rieku

BELÁ NAD CIROCHOU / Dobrodružnú cestu s ukradnutou kobylou má za sebou Jozef zo Sniny. Najskôr zviera odviazal a vybral sa peši po hlavnej ceste. S kobylou sa prebrodil aj cez rieku, čo bolo podľa majiteľa zvieraťa mimoriadne nebezpečné. Prechádzku ukončila po troch kilometroch policajná hliadka.

Andrej vlastní šesť ťažných koní. To, že zo stajne zmizla päťročná kobyla, zistil skoro ráno. Všimol si, že stopy vedú do záhrady za domom. Podľa polície kobylu zo stajne odviazal 54- ročný Jozef zo Sniny.

"Sninčan vošiel na pozemok rodinného domu a zo stajne odviazal a odcudzil kobylu chladnokrvníka," povedal hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. Jozef chcel najprv prejsť s ukradnutou kobylou cez polia. Po blate sa mu išlo ťažko, a tak sa vrátil cez susedov dvor na cestu.

Muž potom s kobylou prešiel asi tri kilometre peši po hlavnej ceste z Belej nad Cirochou až do Sniny. So zvieraťom sa dokonca brodil riekou na druhý breh. "Bol opitý a ešte prešiel aj cez Cirochu, dobre, že sa neutopil. Ja by som nemal odvahu pustiť sa do takej vody," hovorí Andrej. 

"Keď muž prechádzal s kobylou po časti mesta zvanej Tabla, spozorovala ho policajná hliadka, ktorá ho zadržala ako podozrivého z krádeže," povedal Džobanik. Jozefa umiestnili do cely policajného zaistenia. Polícia ho obvinila z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu krádeže.

Ukradnutú kobylu napokon ešte v ten deň vrátili majiteľovi.

Pred nedávnom zaútočil na kobylu Minnie pes. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy