Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bratislavčanka narazila do múru. Nafúkala takmer 4 promile
Zdielať na

Bratislavčanka narazila do múru. Nafúkala takmer 4 promile

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Takmer 3,8 promile mala vodička Fabie, ktorá v sobotu podvečer havarovala v bratislavskom Ružinove. Informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, 57-ročná Iveta narazila do plota jedného z rodinných domov na ulici Mokráň záhon. Bratislavčanku obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V cele skončila vodička, ktorej jazda v stave ťažkej opitosti skončila nárazom do múru oplotenia rodinného domu. Bratislavčanka už za činnosť, ktorou mohla ohroziť život a zdravie ľudí bola obvinená zo spáchania úmyselného prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom konaní“. V prípade preukázania viny hrozí obvinenej 57-ročnej Ivete P. v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody až na jeden rok.

"Podľa doterajších informácií mala obvinená v sobotu vo večerných hodinách viesť osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fábia po ulici Mokráň v Bratislave smerom z centra mesta. Počas jazdy sa pravdepodobne dostatočne nevenovala vedeniu motorového vozidla, následkom čoho narazila do múru oplotenia jedného z rodinných domov. Na miesto sa dostavili policajti odboru dopravných nehôd, ktorí vodičku podrobili vykonaniu dychovej skúšky, ktorou jej bola nameraná hodnota 3,79 promile," uviedla polícia na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. 

Policajti nezodpovednú vodičku následne zadržali a eskortovali na príslušné Policajné oddelenie. Poškodenému majiteľovi rodinného domu vznikla škoda vo výške 200,- €.

Z policajných štatistík vyplýva, že za 7 mesiacov tohto roka došlo k takmer 7 800 nehodám, v rámci ktorých bolo pod vplyvom alkoholu viac ako 800 vodičov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy