Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Svoj pohreb mala prvá obeť Dědečkovej jazdy. S Natáliou sa poslednýkrát rozlúčili na rodnom Spiši
Zdielať na

Svoj pohreb mala prvá obeť Dědečkovej jazdy. S Natáliou sa poslednýkrát rozlúčili na rodnom Spiši

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / 19-ročná Natália pochádzala zo Spišskej Novej Vsi. V Bratislave študovala na právnickej fakulte. Sny o praxi sa jej však, rovnako ako ostatné, nikdy nenaplnia. Bola jednou z obetí dopravnej nehody na autobusovej zastávke Zochova. Posledné zbohom jej v piatok, 7. októbra, dala rodina, príbuzní aj kamaráti.

"Jej starostlivosť ma v osudný večer zachránila. Navrhla som, že jej pôjdem autobusom naproti, počkám ju, pomôžem jej s vecami, pretože musela byť po celodennej ceste vlakom unavená. Naty mi povedala, že sa mám radšej najesť, pretože vedela, že som celý deň takmer nič nejedla," so slzami v očiach povedala jej kamarátka. Všetci zhodli na tom, že to bol človek s veľkým srdcom na správnom mieste.

Tragická nehoda na autobusovej zastávke najviac zasiahla rodičov a brata Natálie. V piatok jej dali posledné zbohom. Nezabudli na ňu ani spolužiaci zo základnej školy. Dom smútku už dlho nebol taký zaplnený trúchliacimi. Tragická smrť po nezodpovednej jazde Dušana Dědečka zomkla mladých v Spišskej Novej Vsi.

Po rokoch, keď sa každý zo spolužiakov vydal vlastnou cestou, sa v pondelok rozozvučal ich spoločný chat na sociálnej sieti. Žiaľ, písali si správy, ktoré si Natália už nikdy neprečíta. Podľa spolužiakov sa mladej žene sny oproti základnej škole dosť zmenili. "Pamätám si, že stále rozprávala o tom, že by chcela byť kvetinárka," usmievala sa cez plač jej rovesníčka Alexandra Faltinková.

Na poslednú rozlúčku prišiel aj dekan právnickej fakulty, ktorú Natália začala v septembri navštevovať. "Som presvedčený, že Natália a jej osud zásadným spôsobom pozmenia vývoj práva, právneho poriadku na Slovensku. Je v túto chvíľu úplne evidentné, že akokoľvek sa nám mohlo zdať, že právna úprava postihu jazdy pod vplyvom alkoholu je dostatočná, tak dnes vieme, že to tak nie je," uzavrela Eduard Burda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy