Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vo Vranove nad Topľou sa zosunul svah
Zdielať na

Vo Vranove nad Topľou sa zosunul svah

VRANOV NAD TOPĽOU / Vo Vranove nad Topľou sa po víkendových dažďoch dala do pohybu zem. Medzi rodinnými domami sa zosunula časť svahu. Mesto už vyhlásilo mimoriadnu situáciu a na miesto vyslalo geológa. Priamo ohrozený je jeden rodinný dom. Jeho majiteľka sa bojí čo bude ďalej.

Po výdatnom víkendovom lejaku sa stalo to, načo pani Janka upozorňuje už desiatky rokov. Je to podľa nej odvtedy, keď na kopci za jej domom začali stavať radovú výstavbu. "To je už 30 rokov, čo tie domy, tá radovka bola postavená," povedala poškodená Janka Popaďáková.

Márne boli aj jej sťažnosti a snahy rigol neskôr dobudovať. Osobne chodila a zbierala súhlasy susedov, aby mohli robotníci vstúpiť na pozemok. Nepochodila. Dvaja nepodpísali. "Také máme zákony, že aj úrady sú poviazané tými zákonmi," dodala Janka Popaďáková.

Teraz je situácia vážna. Mesto vyhlásilo na danom území mimoriadnu situáciu. "V tomto prípade ide o mimoriadnu situáciu, mesto musí zasiahnuť v takejto chvíli," povedala hovorkyňa mesta Vranov nad Topľou Eva Mitaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy