Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na východe sa v sporáku zjavil Ježiš Kristus. Na kolenách niektorí strávili celú noc
Zdielať na

Na východe sa v sporáku zjavil Ježiš Kristus. Na kolenách niektorí strávili celú noc

PETROVÁ / V Petrovej na severovýchode Slovenska sa ľudia modlia ku sporáku. Od utorka veria tomu, že sa na dvierkach zjavil Ježiš Kristus. Kuchyňa v domčeku v osade sa premenila na modlitebňu. Na kolenách niektorí pred sporákom strávili i celú noc.

​Začalo sa to Mileniným zlým snom s postavou v bielom. A ráno jej mama objavila na sklenenej výplni na dvierkach od elektrickej rúry niečo, čo tam predtým nebolo.

"Tak mi hovoril, už ťa vezmem, už ťa vezme a som si povedala Pane ochraňuj ma," opisuje Milena, obyvateľka Petrovej.  "A ja som tam ležala a vidím tam, že je človek tam," hovorí obyvateľka Zuzana Bílá. 

Milenina mama sa to snažila zmyť vodou a saponátom. Nešlo to. Na rúre pribudli sošky Panny Márie a obrázok Ježiša a z kuchyne sa stala modlitebňa. "Ja som brala drátenku, som to vyčuchala a som videla len tvár, že je tam človek," približuje Zuzana Bílá.

Miestni veria tomu, že to je zjavenie. Do malého skromného domčeka odvtedy prichádzajú príbuzní i susedia. Aby sa pred starou elektrickou rúrou pomodlili.

Miestny pravoslávny kňaz vyzýva k opatrnosti s takými vecami. Podľa neho v Petrovej už s tým majú nejaké skúsenosti. "Podľa mňa by ľudia nemali takým veciam veriť, u nás sa s tým častejšie stretávame, s takými stretnutiami, ktoré sa potom neskoršie vysvetlia," uviedol pravoslávny kňaz Vasiľ Svyda. 

"Keď neveria, že tam je Boh, tak ja nebudem presviedčať ľudí," hovorí Milena. Od utorka na sporáku nevaria. Čo bude so starou eletrickou rúrou, nevedia. Skla sa ale neplánujú vzdať a hľadajú jej dôstojné miesto.

Pred nedávnom sa v jednej osade zjavili z noci do rána oči na príbytku:

Najčítanejšie správy