Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dôchodkyňu si vyhľadal falošný kňaz, žena v ňom spoznala podvodníka
Zdielať na

Dôchodkyňu si vyhľadal falošný kňaz, žena v ňom spoznala podvodníka

PORÁČ / Helene zaklopal na dvere muž v kňažskom rúchu. So svätosťou táto návšteva ale nič spoločné nemala. Dôchodkyňa zo Spiša spoznala v mužovi podvodníka. Už v kúpeľoch jej totiž ponúkal spoveď za 20 eur.

Podozrivý kňaz zavítal na pokojnú ulicu v Poráči. Keďže mu dôchodkyňa už v kúpeľoch prezradila odkiaľ je, nemal problém nájsť ju.

"Sám utekal. Ona ho vítala so slovami, že podvodník, čo tu hľadáš. Bol to mladý 32-ročný človek oblečený vo farárskom odeve," ozrejmila suseda.

Dôchodkyňa sa muža nezľakla. Nepustila ho ani za dvere domu. Muž z dediny rýchlo utiekol.

Rozhlas

Informácia o podozrivom farárovi sa okamžite rozniesla po obci pomocou obecného rozhlasu.

"Upozornili sme občanov, aby si dali na podvodníka pozor a aby ho nevpúšťali do svojich domov. Keď počul reláciu, tak zmizol. Bol to cudzí človek, ktorý sem pricestoval spojom, autobusom," dodal starosta Peter Volcko.

Peniaze

Indície smerujú k Vladimírovi z humenského okresu. Ten je známy tým, že sa vydáva za farára a za bežné svetské úkony berie od dôchodkýň peniaze. Jeho známi potvrdili, že nedávno bol v kúpeľoch.

"Polícia upozorňuje občanov, aby neotvárali cudzím ľuďom dvere a za žiadnych okolností ich nevpúšťali do obydlia ani pod zámienkou smädu či potreby navštíviť toaletu," upozorňuje košický krajský hovorca Alexander Szabó.

Dôchodkyňu si vyhľadal falošný kňaz, žena v ňom spoznala podvodníka, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy