Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Srdce pre deti plače, Mušketier Matej zomrel
Zdielať na

Srdce pre deti plače, Mušketier Matej zomrel

BANSKÁ BYSTRICA/KREMNICA / Dával nádej iným, aby bojovali so zákernou chorobou. On sám sa jej postavil zoči voči a robil si z nej žarty. Kremničan Matej Tóth v piatok svoj boj prehral.

"Trápením to proste nepôjde. Pôjde to dobrou náladou a svojským humorom, podporou od rodiny a kamarátov," povedal Matej v relácii Srdce pre deti v roku 2011. Práve v tejto relácii ho spoznalo ako veľkého bojovníka celé Slovensko. Spolu s kamarátmi Soňou a Ivanom porozprávali svoj príbeh. 

"Neľutuj ma," vyzval Matej svoje okolie.

Matejovi prvýkrát diagnostikovali leukémiu krátko pred osemnástimi narodeninami. Vrátila sa mu trikrát. Poslednýkrát tesne pred transplantáciou kostnej drene. Pri jednom z posledných vyšetrení mu lekári povedali, že choroba je späť.   

Posledný Matejov status na facebooku.

https://www.facebook.com/matejtoth.mt/posts/1118040768279041

Matej miloval šport. Venoval sa najmä volejbalu. Každý rok organizoval v Kremnici charitatívny turnaj "Zasmečuj deťom zdravie", ktorého výťažok šiel na banskobystrickú onkológiu. 

Posledný turnaj, ktorý bol len pred niekoľkými dňami, na začiatku septembra, organizovali jeho kamaráti. Bolo to prvýkrát, čo Matej na turnaji chýbal. Bol už v nemocnici.

"Ahojte, čaute. Rád by som poďakoval všetkým, ktorí za mňa akciu zorganizovali a vám, čo ste ju prišli podporiť a tým vlastne aj mňa. S tými mojimi kamarátkami tu, je to dosť ťažké. Ďakujem ste super," odkázal účastníkom turnaja Matej z nemocnice. 

Matejova smrť zasiahla rodinu, kamarátov, aj známych. Na jeho facebookovom profile začali pridávať odkazy pre Mateja a spoločné fotografie.

Matej, Soňa, Ivan - traja mušketieri porozprávali o svojom boji so zákernou chorobou. Pozrite si archívne video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy