Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Volejbalisti majú Srdce! Dojímavý odkaz kamarátovi Matejovi (21)
Zdielať na

Volejbalisti majú Srdce! Dojímavý odkaz kamarátovi Matejovi (21)

KREMNICA / Prišiel dojímavý list. Je venovaný Matejovi Tóthovi. Mušketierovi z programu Srdce pre deti, ktorý zase bojuje s rakovinou. Nielen bežci z televízie JOJ, ale aj volejbalisti z Kremnice sa rozhodli bojovať s Matejom. A s množstvom ďalších malých veľkých bojovníkov s podobným osudom.

Dojímavý list od kamarátov

Volám sa Mirka Surmová, som z Kremnice a dlhé roky hrávam volejbal s jedným úžasným chalanom, ktorý sa volá Maťo Tóth. Takto sa začína dojemný list. "Všetkých nás šokovalo, keď sme sa dozvedeli, že sa mu choroba opäť vrátila. Preto sme sa rozhodli, že tak, ako on pomáhal iným, keď prvýkrát nad leukémiou zvíťazil, teraz mi spravíme niečo pre neho," dodáva Mirka.

V Kremnici spolu s Matejom organizovali volejbalový turnaj Zasmečuj deťom zdravie i turnaj Daruj deťom nádej. "Ako kremnické volejbalové družstvo usporadúvame každoročne niekoľko turnajov. Jeden z nich je Katarínsky turnaj. A práve ten bude pre Maťa - Zasmečuj Maťovi zdravie," píše Mirka Surmová. A to s tým, že celý výťažok zo štartovného a dobrovoľné príspevky hráčov venujú na boj s rakovinou.

Kremnica, 7. december 2013

Volejbalisti požiadali mesto Kremnica, ktoré je prevádzkarom športovej haly Aréna na Skalke, či by neposkytlo zľavu za prenájom telocvične. A mesto Kremnica odpustilo celé nájomné! "Nejde nám o to, aby sme sa zviditeľnil" pred celým Slovenskom. Ide nám o to, aby Maťo vedel, že nám na ňom  záleží," píše sa v liste.

Turnaj sa bude konať v sobotu 7. decembra 2013 v Skalka Aréne od 10-tej do 18-tej hodiny.

Jeho príbeh dal nádej iným...

Jeho príbeh dal nádej iným. Nádej, že vďaka pevnej vôli a pomoci dobrých ľudí sa dá poraziť aj tá najzákernejšia choroba. Mateja spoznalo Slovensko vďaka programu Srdce pre deti. 

"Neľutuj ma, nechcem byť kvôli tejto chorobe menejcenný," povedal pred dvoma rokmi v televíznom vysielaní. So zákernou rakovinou sa vo svojich 18 rokoch rozhodol zatočiť tým, že si z nej spolu s kamarátmi robili srandu. Všetkým trom sa to aj podarilo. "Inak to nepôjde, len dobrou náladou a pozitívnym myslením," dodal. VIAC TU.

Víkendový beh pre Srdce...

Stovky ľudí, medzi nimi dvanásť JOJkárov, jedna pekná nedeľa a všetci pobežia pre bojovníkov zo Srdca pre deti. A to už túto nedeľu od 11-tej v rámci zimného behu v Bratislave. 

"Pobežíme pre Srdce pre deti, pre Mateja," vysvetľuje moderátor Veľkých Novín Ján Mečiar. Viac informácií o nedeľnom behu nájdete TU.

SMS-ka pre dobrú vec. ĎAKUJEME!

Srdce pre deti môžete podporiť zaslaním prázdnej SMS v hodnote 5 EUR na číslo 871. Službu podporujú všetci traja mobilní operátori. Hodnota SMS je vďaka operátorom konečná a v plnej výške používaná na pomoc deťom, keďže režijné náklady projektu hradí denník Nový Čas. Srdce pre deti využíva verejnú zbierku Nadácie Pontis registrovanú ministerstvom vnútra. POHYB VAŠICH PEŇAZÍ sa dá SLEDOVAŤ ONLINE.

Srdce a jeho história

Springer prišiel na charitatívny nápad v roku 1978. V rádiu sa dopočul, že každoročne následkom dopravných nešťastí zahynie na cestách v Nemecku takmer 1 500 detí. Na väčšine miest totiž chýbali semafory či priechody pre chodcov.

Vydavateľ Springer sa rozhodol, že to tak nenechá a do veci zaangažoval denník Bild. A ukázalo sa, že práve sila najväčšieho tlačeného média v Európe môže ľudí zmobilizovať pre dobrú vec. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy