Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Barmošová (31) a skupina JNDG má Srdce pre deti! Pozrite sa...
Zdielať na

Barmošová (31) a skupina JNDG má Srdce pre deti! Pozrite sa...

BRATISLAVA / Televízia JOJ v spolupráci s vydavateľstvom Ringier, denníkom Nový Čas a Nádaciou Pontis opäť pripravuje predvianočný program Srdce pre deti. Prípravy sú už v plnom prúde a chystá sa vystúpiť aj tanečná skupina JNDG. Na známu hymnu Zvukoprázdno už trénujú tanečné kroky aj posunkovú reč.

Jednoduché to nie je!

Tanečná skupina JNDG sa rozhodla pre dobrú vec a na pieseň od Desmodu Zvukoprázdno trénuje nielen tanečné kroky ale aj posunkovú reč. "Ono sa to zdá, že je to jednoduché, ale nie je," hovorí pomocná choreografka Dominika Molnárová.

A ukázalo sa, že má pravdu. Samotná tanečná choreografia bola vcelku hračkou. Stačilo párkrát si to prejsť a hotovo. Avšak znaková reč je pre mnohých maturitou. "Najväčšia haluška pre mňa bola, že je toho fakt veľa," hovorí moderátor relácie Topstar Ján Bakala.

JNDG má Srdce pre deti

"Keď bolo prvé Srdce pre deti a točili sme ten videoklip, tak sme na to mali tak tri minúty," hovorí moderátorka Novín o 12-ej Dana Strculová.

"Skĺbiť posunkovú reč aj s pohybmi, prosto to sa nedá," hovorí asistent vedúceho vydania Tomáš Szabó. "Ale my to dáme. Lebo prečo? Srdce pre deti," dodáva Tomáš jedným dychom. 

Myšlienka pochádza z Nemecka

Televízia JOJ v spolupráci s denníkom Nový Čas aj tento rok pripravuje projekt Srdce pre deti, ktorý má pomáhať. Ten je myšlienkou nemeckého novinára a zakladateľa vydavateľstva Axel Springer. Na Slovensku spoločnosť vydáva okrem iného aj denník Nový Čas.

Springer prišiel na charitatívny nápad v roku 1978. V rádiu sa dopočul, že každoročne následkom dopravných nešťastí zahynie na cestách v Nemecku takmer 1 500 detí. Na väčšine miest totiž chýbali semafory či priechody pre chodcov.

Vydavateľ Springer sa rozhodol, že to tak nenechá a do veci zaangažoval denník Bild. A ukázalo sa, že práve sila najväčšieho tlačeného média v Európe môže ľudí zmobilizovať pre dobrú vec. 

Podporte Srdce pre deti

Srdce pre deti môžete podporiť zaslaním prázdnej SMS v hodnote 5 EUR na číslo 871. Službu podporujú všetci traja mobilní operátori. Hodnota SMS je vďaka operátorom konečná a v plnej výške používaná na pomoc deťom, keďže režijné náklady projektu hradí denník Nový Čas. Srdce pre deti využíva verejnú zbierku Nadácie Pontis registrovanú ministerstvom vnútra.

Srdce pre deti. Charitatívny projekt vyvrcholí galaprogramom 20. decembra o 20:20 na TV JOJ.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy