Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najprv zaútočil na otca, potom škrabkou na zemiaky zabil psa
Zdielať na

Najprv zaútočil na otca, potom škrabkou na zemiaky zabil psa

POPROČ / Policajti vyšetrujú ďalší útok na bezbranného psa. Z týrania zvieraťa už obvinili 25-ročného Milana. Najskôr zaútočil na svojho otca a jeho družku. Potom škrabkou na zemiaky zabil psíka. Udialo sa to v obci Poproč (okr. Rimavská Sobota).

Mladý muž začala vyvádzať okolo pol tretej v noci. Podľa družky jeho otca bol pod vplyvom alkoholu. "Ja neviem prečo tak spravil. Ožratý bol veľmi. Bojím sa," povedala napadnutá žena.

Šesťdesiatpäťročná žena tvrdí, že svojho otca škrtil, napadol aj ju. Obidvom mal kričať, že ich zabije. "Svojho otca a jeho družku fyzicky napadol a obidvom sa vyhrážal zabitím," informuje hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. 

Žena musela mať skutočne strach o svoj život. Ešte v noci totiž ušla z domu, utekala niekoľko kilometrov a ukryla sa na lúke. Tu ju našiel psovod z Rimavskej Soboty.

Dvadsaťpäťročný Milan sa ale medzitým dopustil aj ďalšieho ohavného činu. Na smrť dobodal svojho vlčiaka. Psíka usmrtil škrabkou na zemiaky, a to priamo v kuchyni ich domu. Potom zviera odhodil do trávy. Zrejme vtedy jeho otec privolal policajtov. Agresívny muž po príchode hliadky spal. "Polícia 25-ročného muža obvinila z prečinu nebezpečného vyhrážania a z prečinu týrania zvierat," dodáva Faltániová.

Milanovi hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. Stíhajú ho ale na slobode. Priznal, že v tú noc bol opitý. Je pozbavený spôsobilosti na právne úkony, a dva roky neužíval predpísané lieky. Prokurátorovi vraj sľúbil, že sa už nič podobné nebude opakovať a lieky bude pravidelne užívať .

Súvisiace články

Najčítanejšie správy