Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Utlačené jahniatka v aute zaujali aj britský Daily Mail
Zdielať na

Utlačené jahniatka v aute zaujali aj britský Daily Mail

ŽIAR NAD HRONOM / Prednedávnom odvysielala televízia JOJ reportáž o mimoriadne krutom zaobchádzaní s jahňatami, ktoré majiteľ natlačil do zadnej časti malého pick upu. Vo vozidle ich bolo až 72. Majiteľ zvierat dostal následne pokutu. Vyjadril sa, že súhlas na samotný prevoz v takýchto podmienkach dostal od veterinárky. Prípad zaujal aj britský Daily Mail.

Zvieratá pochádzajúce z farmy na severe Slovenska viezol muž v otrasných podmienkach stovky kilometrov. Namierené mali z Liptovského Mikuláša do Komárna. Zvieratá sa tlačili v zadnej časti auta, kde bola v strede priestoru položená drevená doska. Časť jahniat bola v spodnej časti a ďalšia vo vrchnej časti kufra. Zvieratá si stáli na hlavách, niektoré viseli, iné boli pritlačené na okná a steny auta.

"Slovenskí policajti nemohli uveriť vlastným očiam, keď zastavili auto značky Seat Inca, v ktorom sa tlačili od podlahy až po strop jahňatá," píše britský web Daily Mail.  Ako ďalej stránka uvádza, všetky zvieratá v čase, keď ich zastavila policajná hliadka žili. Napriek tomu, že mali veľmi málo kyslíka na dýchanie.

Posádka auta, ktorá zvieratá takto prevážala, porušila viacero predpisov týkajúcich sa prepravy zvierat. Chýbali im doklady od veterinára, nesprevádzala ich na to vyškolená osoba.

​Neskôr sa k prípadu vyjadril aj samotný majiteľ desaťdňových jahňat. Obhajoval sa veterinárkou, ktorá vraj jeho manželke takto prevážať zvieratá odobrila. Priznal, že podobným spôsobom už raz zvieratá prevážal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy