Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do auta natlačili krutým spôsobom 72 živých jahniatok
Zdielať na

Do auta natlačili krutým spôsobom 72 živých jahniatok

ŽIAR NAD HRONOM / Otrasný prípad riešia policajti na strednom Slovensku. Na rušnej R1 medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom v nedeľu policajná hliadka zastavila auto, v ktorom našli živý náklad. Vodič prevážal až 72 malých jahniat v absolútne nevyhovujúcich podmienkach.

Zvieratá pochádzajúce z farmy na severe Slovenska viezol muž v otrasných podmienkach stovky kilometrov. Namierené mali z Liptovského Mikuláša do Komárna. Zvieratá sa tlačili v zadnej časti vozidla, kde bola v strede priestoru položená drevená doska. Časť jahniat bola v spodnej časti a ďalšia vo vrchnej časti kufra. Zvieratá si stáli na hlavách, niektoré viseli, iné boli pritlačené na okná a steny auta.

Na mieste boli osobne zamestnanci regionálnej veterinárnej a potravinovej správy, ktorí sa už prípadom zaoberajú. Posádka auta, ktorá zvieratá takto prevážala, porušila viacero predpisov týkajúcich sa prepravy zvierat. Chýbali im doklady od veterinára, nesprevádzala ich na to vyškolená osoba. Okrem polície ich preto teraz bude riešiť aj regionálny úrad a hrozí im vysoká pokuta. "Je to proti legislatíve, ale aj proti zdravému rozumu," vyjadrila sa jednoznačne riaditeľka RVaPS Žiar nad Hronom, Terézia Pálerová. Označila to jednoznačne za týranie zvierat. Polícia zatiaľ prípad posudzuje iba ako priestupok voči plynulosti dopravy.

TV JOJ/Katarína Kováčiková

TV JOJ/Katarína Kováčiková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy