Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prvého syna zavraždila, za smrť druhého ju súdia
Zdielať na

Prvého syna zavraždila, za smrť druhého ju súdia

LEVICE / Za smrť prvorodeného synčeka sa opäť postaví pred súd krkavčia matka z Levíc. Tá si už odpykáva trest za vraždu druhého syna Jožka, ktorého vyhodila z okna na piatom poschodí. Práve vtedy vyšlo najavo, že môže mať na svedomí aj Patrika, ktorý nežil ani mesiac.

Ženu, ktorá už sedí vo väzení za vraždu mladšieho syna, súd v Leviciach v prípade smrti staršieho Patrika oslobodil. Prokurátorka sa však odvolala.

O všetkom tak rozhodoval krajský súd, v tomto citlivom prípade vyniesol verdikt, po ktorom si Alžbeta nevydýchla. "Vec bola vrátená súdu 1. stupňa, aby vec znova prejednal a rozhodol," uviedol hovorca nitrianskeho súdu Mário Pivarči.

Udusený chlapček

Podľa obžaloby mala žena prvorodeného syna dusiť, po tele mal chlapec viaceré modriny a pomliaždeniny. To, že by to urobila práve Alžbeta podľa rozsudku nebolo možné dokázať.

Spočiatku to vyzeralo tak, že chlapček zomrel na syndróm náhleho úmrtia, aj keď mal na tele nevysvetliteľné modriny. O dva roky, žena porodila syna Jožka, iba 9 dňové bábätko surovo vyhodila z okna na 5. poschodí.

Krkavčia matka

Práve po tomto čine, ku ktorému sa priznala, vyšlo najavo podozrenie, že by Alžbeta mohla mať na svedomí aj druhé dieťa a obvinili ju z týrania. 

Pojednávanie s krkavčou matkou bude koncom februára, už teraz si za smrť druhého syna odpykáva 15 ročný trest. Ak by jej súd dokázal, že o život pripravila obe deti, pobyt vo väzení sa jej predĺži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy