Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Policajtky v krčme. Chlapi sa nevedeli vynadívať
Zdielať na

VIDEO: Policajtky v krčme. Chlapi sa nevedeli vynadívať

BANSKÁ BYSTRICA / Štyri banskobystrické policajtky sa vybrali do pohostinstiev. Návštevníkom prišli povedať, ako sa správať počas cesty z krčmy domov. Chodci v tmavom oblečení bez reflexných prvkov sú totiž ťažko rozoznateľní a vodiči si ich často všimnú až v poslednej chvíli.

Hostí posedávajúcich pri stoloch neskoro večer prekvapili štyri dámy v uniformách. Neprišli rozdávať pokuty ani riešiť priestupky. "Netradičná akcia pre návštevníkov pohostinstiev, snažíme sa im dohovoriť, aby nesadali za volant," povedala Andrea Petrovičová z krajského riaditeľstva.

Práve večer keď sa vracajú z krčmy, v tmavom oblečení bez reflexných prvkov, sú pre vodičov prakticky neviditeľnými. Každý z návštevníkov pohostinstiev tak dostal reflexnú pásku.

"Nemám slov, toto sú policajtky, super. Akurát trochu vzruchu bude, chodím po tme, nemal som problém, ale mohol by som mať," hovorí jeden z návštevníkov pohostinstva. "Mali sme 87 nehôd s účasťou chodcov, z toho 30 zrazených na priechode," informuje hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Chlapom pri stoloch okrem toho hovorili aj o nehodách, ktoré spôsobili vodiči, ktorí si sadli za volant opití.

Za prvých desať mesiacov tohto roka sa v banskobystrickom kraji stalo 1 163 dopravných nehôd, z toho 129 vodič bolo pod vplyvom alkoholu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy