Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Autobusovú zastávku zdemolovalo terénne auto
Zdielať na

Autobusovú zastávku zdemolovalo terénne auto

BANSKÁ BYSTRICA / Terénne auto zdemolovalo autobusovú zastávku v Banskej Bystrici. Vodič zišiel z cesty a zastavila ho až železná konštrukcia. Predná časť vozidla nabúrala do lavičky, na ktorej našťastie v tom čase nikto nesedel. Zraneného 74-ročného vodiča odviezli do nemocnice záchranári.

Podľa polície 74-ročný vodič stratil nad autom kontrolu zrejme pre náhle zhoršenie zdravotného stavu. Vozidlo tak prestal ovládať a zišlo z cesty. Najskôr zdemolovalo dopravnú značku. Po tráve prešlo terénne auto ešte niekoľko metrov a nabúralo rovno do autobusovej zastávky. Zastavila ho až železná konštrukcia. Bolo obrovským šťastím, že tam neboli žiadni ľudia a rútiace sa auto tak nikoho nezranilo.

"Po príchode na miesto sa osoba nachádzala ešte vo vozidle. Osobu sme vyprostili spolu s rýchlou zdravotnou pomocou," uviedol Michal Bajs z hasičského zboru v Banskej Bystrici.

Asi desať minút pred nehodou si zvláštnu jazdu staršieho muža všimli aj ďalší vodiči v meste, na Námestí slobody totiž terénne auto zachytilo protiidúce vozidlo. Vodič aj napriek kolízii pokračoval v ďalšej jazde, ktorú potom ukončil náraz do zastávky. Vodičovi zadržali vodičský preukaz, jeho zdravotný stav aj okolnosti nehody budú vyšetrovať.

Podobný prípad sa stal aj v obci Víťazovce na východe Slovenska. Matka s dvomi deťmi dostala šmyk, skončila len tesne pred zastávkou. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy