Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri Lučenci havaroval kamión s ošípanými, niekoľko zvierat uhynulo
Zdielať na

Pri Lučenci havaroval kamión s ošípanými, niekoľko zvierat uhynulo

LUČENEC / V lučeneckom okrese havaroval kamión, ktorý prevážal desiatky ošípaných. Deväť zvierat nehodu neprežilo. Vodič pravdeppodobne nebol pripútaný, z kabíny podľa informácií TV JOJ vypadol.

Kamión havaroval v pondelok ráno, pár minút pred siedmou medzi Boľkovcami a Lučencom. Po prejazde tiahlou zákrutou ho stiahlo do priekopy. Prevážal viac ako 60 ošípaných. 

Kamionistu aj spolujazdca previezli záchranári do nemocnice. Podľa predbežných informácií by nemali mať vážne zranenia. Po príchode záchranárov už boli mimo kabíny. Vodič z nej podľa zistení TV JOJ vypadol, zrejme nebol pripútaný. 

"Na mieste zasahovali dve posádky. Záchranári ošetrili vodiča, ktorý mal narazený hrudník a krčnú chrbticu ako aj početné rezné rany. Jeho spolujazdec mal tiež narazený hrudník a povrchové poranenia hlavy," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová.

Zvieratá takmer dve hodiny premiestňovali z havarovaného kamióna. Deväť ošípaných zdochlo, skončia v kafilérii. Príčiny nehody vyšetrujú policajti.

Podľa prepravcu môže byť príčinou nehody aj defekt. "Vidím to tak, že mu predná pneumatika strelila v zákrute a preto sa kamión prevrátil," povedal prepravca Tibor Bartoš. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy