Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Navigácia poslala kamión na lesnú cestu, museli ho vytiahnuť
Zdielať na

Navigácia poslala kamión na lesnú cestu, museli ho vytiahnuť

PONICKÁ LEHÔTKA / Kuriózny zásah neďaleko Banskej Bystrice. Na poľnej zablatenej ceste medzi obcou Ponická Lehôtka sa ocitol poľský kamión plne naložený glukózou. Navigácia ho totiž odviedla na úzku lesnú cestu, kde sa nevedel ani otočiť. Von z blata mu pomáhala ťažká technika.

Poľský kamión zaviedla navigácia na lesnú cestu, ktorá mala byť skratkou do firmy v Slovenskej Lupči. Podľa miestnych, ktorí cestičku poznajú, tadiaľ chodia nanajvýš traktory.

Lesná cesta

Kamionista po lesnej ceste pokračoval, hoci sa cesta postupne zužovala a po daždi na nej zostalo aj blato. Kolesá sa mu začali prešmykovať až zapadol.

"Celá súprava má 39 ton. Vodič tvrdí, že ho naviedla navigácia," uviedol Ján Benčík z odťahovej služby v Banskej Bystrici.

Do terénu vyrazili preto banskobystrickí odťahovkári aj s ťažkou technikou. Keďže sa na úzkej ceste nedalo manévrovať, asi kilometer museli k zapadnutému kamiónu cúvať.

Navigácia

Z blata vytiahla kolos ťažká technika a späť do obce ho odtiahli. "Túto cestu ani my nepoznáme, je zázrak, že skončil tak ako skončil," dodal Benčík. 

Muž viezol náklad do firmy v Slovenskej Ľupči.Na miesto prišiel s niekoľkohodinovým meškaním. 

Navigácia odviedla kamión na lesnú cestu, odtiaľ ho museli vyťahovať ťažkou technikou, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy