Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Motorkár takmer zrazil v Žiline rodinu s dieťaťom v kočíku, zachytila to kamera
Zdielať na

Motorkár takmer zrazil v Žiline rodinu s dieťaťom v kočíku, zachytila to kamera

ŽILINA / Tridsaťjedenročný muž unikal na malom motocykli policajtom v Žiline. Nerešpektoval výzvy hliadky, zo sídliska Vlčince prišiel až do areálu nemocnice. Polícia hľadá ľudí, ktorých mohol svojou bezohľadnou jazdou ohroziť.

K naháňačke došlo ešte v stredu krátko pred desiatou hodinou. Muž na malom motocykli nebezpečne predchádzal autá cez plnú čiaru. Policajti si ho všimli, spustili majáky a snažili sa ho zastaviť.

Nechcel zastaviť

"Motocyklista nerešpektoval výzvy policajnej hliadky na zastavenie a bezohľadnou jazdou pokračoval do areálu nemocnice," potvrdila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Išiel aj na chodník medzi ľudí, ktorí sa mu museli vyhýbať. Len pár sekúnd predtým, ako vošiel Žilinčan na motorke do areálu nemocnice, cez chodník prechádzala rodina s dieťaťom v kočíku. 

Pokutu nedostal

"Žiadame svedkov, ktorí sa v tom čase nachádzali v areáli nemocnice a mohli byť bezohľadnou jazdou motocyklistu ohrození, aby sa prihlásili na linke 158 alebo na ktoromkoľvek oddelení polície," dodala Balogová.

Žilinčan, ktorý sa dopustil priestupku, zatiaľ pokutu nedostal. Nebezpečné predchádzanie ho môže stáť až  300 eur. Ak sa ale preukáže, že svojou jazdou niekoho skutočne ohrozil, na krku môže mať obvinenie zo všeobecného ohrozenia.

Najčítanejšie správy