Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Otec a syn Lunterovci v úrade. Nejde o rodinkárstvo, hovorí publicista
Zdielať na

Otec a syn Lunterovci v úrade. Nejde o rodinkárstvo, hovorí publicista

BANSKÁ BYSTRICA / Víťaz v banskobystrickej župe Ján Lunter potvrdil, že chce mať vo svojom novom tíme aj syna Ondreja. Ten stál pri otcovi od začiatku jeho kampane a pomáhal mu. Navyše bol tiež zvolený za župného poslanca, v rámci Banskej Bystrice dokonca dostal druhý najvyšší počet hlasov.

Syna novozvoleného Banskobystrického župana Jána Luntera bolo vidieť pri otcovi od začiatku kampane. Absolvent Masarykovej univerzity pomáhal s volebným programom, Ján Lunter preto potvrdil, že ho chce mať vo svojom tíme aj na župe.

"Tú kampaň celú on manažoval, bol riaditeľom kampane, ja mám skúsenosti, on vedomosti," povedal Ján Lunter. "Od začiatku som s otcom," tvrdí jeho syn Ondrej. "Nevidím to negatívne, pretože syn môže viesť a otec reprezentovať," uviedol odborník na extrémizmus Radovan Bránik. Na akej pozícii na župnom úrade sa Ondrej Lunter nakoniec objaví, to vraj v tejto chvíli ešte jasné nie.

"Je jedno na akom poste, možno bude ako poradca neplatený z peňazí župy," hovorí Lunter. "Nie je to rodinkárstvo, vystupoval od začiatku vedľa neho, spolu sú tandem," vysvetľuje Bránik.

Syn Ondrej sa navyše posadí aj do lavice župného poslanca, v rámci Banskobystrického obvodu bol na druhom mieste, čo sa týka počtu hlasov od ľudí. Otcovej ponuke na prácu sa nebráni. "Keď príde ponuka, tak ju prijímem," povedal Ondrej. "Je rozdiel mať tam bratrancov a sesternice, a tak obsadiť celý úrad ako mať tam syna," povedal Bránik. Cestou z Oravy sa v Banskej Bystrici zastavil aj prezident, a stretol sa s novozvoleným županom.

"Teraz som tu skutočne preto, aby som prišiel zablahoželať," hovorí prezident. A pred úradom BBSK sa od sobotňajšej noci neustále objavujú ľudia, ktorí nosia stále nové papierové škatule. No nikdy tam dlho nevydržia, na príkaz mestskej polície ich musia odstraňovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy