Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Na Úrade vlády sa zišli koaliční partneri, o čom rokovali nie je známe
Zdielať na

Na Úrade vlády sa zišli koaliční partneri, o čom rokovali nie je známe

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V pondelok ráno sa na Úrade vlády SR zišli koaliční partneri Robert Fico, Andrej Danko a Béla Bugár. Stretnutie prišlo po voľbách do samosprávnych krajov, ale či s nimi súviselo nie je jasné.

Rokovanie koaličných lídrov trvalo približne hodinu. Pravidelnejšie stretnutia partnerov si pred časom vyžiadal šéf národniarov Andrej Danko. Podrobnosti o stretnutí koaliční partneri nezverejnili a osobne neposkytli novinárom žiadne stanovisko. 

Podľa agentúry Sita Premiér Robert Fico (Smer-SD) je odhodlaný pokračovať aj po prehre jeho strany v regionálnych voľbách. Vyjadril to dnes pred koaličnými partnermi na rokovaní Koaličnej rady. Zároveň však podľa informácií agentúry SITA neskrýval nespokojnosť s ľuďmi v jeho okolí a s regionálnymi štruktúrami. Smer v sobotňajších voľbách neuspel, prišiel o funkcie predsedov samosprávnych krajov v Žiline, Košiciach a Prešove. Aj keď získal najväčší počet regionálnych poslancov zo všetkých kandidujúcich strán, je ich výrazne menej ako mal v uplynulom volebnom období.

Na dnešnej Koaličnej rade na úrade vlády lídri koaličných strán Robert Fico (Smer-SD), Andrej Danko (SNS) a Béla Bugár (Most-Híd) hovorili aj o tom, že platy zákonodarcov a členov vlády by mali zostať zmrazené aj na budúci rok. Agentúre SITA to potvrdili z Mosta-Híd a tiež aj predseda parlamentu Danko. Od roku 2011 sa platy nemenili pre každoročné zmrazovanie. Pred rokom premiér Fico hovoril o tom, že zmrazenie platov by malo priniesť tento rok úsporu 3,5 mil. eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy