Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vo Zvolene uhorel v aute 18-ročný mladík
Zdielať na

Vo Zvolene uhorel v aute 18-ročný mladík

Archívna reportáž

ZVOLEN / Polícia vo Zvolene vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v stredu krátko po polnoci na Obchodnej ulici pri OD Tesco vo Zvolene.

Keď na miesto zásahu prišli policajti a hasiči, auto už bolo celé v plameňoch. Horieť začalo zrejme po náraze, pravdepodobne od nádrže. Osemnásťročný vodič Miroslav, 16-ročná spolujazdkyňa Erika a 15-ročný Samuel sa z auta ešte stihli dostať. Toľko šťastia nemal ich kamarát Filip, ktorý sedel na prednom sedadle spolujazdca.

Filip študoval na strednej škole v Banskej Bystrici a autá boli jeho koníčkom. V stredu by oslavoval meniny. Miesto toho čaká na rodinu pohreb, jeho matka, ktorá pracuje v zahraničí, už cestuje na Slovensko.

"Osemnásťročný vodič auta Renault Clio z Banskej Bystrice, viedol auto v smere jazdy od križovatky s cestou I/66 pri OD Mercury Market, kde po prejdení pravotočivej zákruty následkom neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam zišiel s vozidlom mimo cestu vľavo, kde sa vozidlo pod úrovňou vozovky prevrátilo a zostalo stáť na pravom boku," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Došlo k poškodeniu a následnému zhoreniu auta. V ňom sa vážne zranil 18-ročný spolujazdec zo Sliača, ktorý sedel na prednom sedadle spolujazdca. Zostal vo vozidle zakliesnený a následne uhorel. Ľahké zranenia utrpel vodič aj 16-ročná spolujazdkyňa zo Sliača. Škoda je odhadnutá na 2 500 eur. Alkohol u vodiča zistený nebol. Na miesto nehody bol privolaný znalec z odboru cestnej dopravy a nehoda je v štádiu vyšetrovania. V prípade usmrteného spolujazdca bola nariadená súdna pitva. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie," dodáva Faltániová. 

Analýzu bude robiť aj znalec z odboru cestnej dopravy, zisťovať budú aj to, prečo auto začalo po havárii tak rýchlo horieť. Miroslav, ktorý za volantom podľa polície precenil svoje sily, bol ešte málo skúseným vodičom, vodičský preukaz mal iba pol roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy