Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Marta Jandová a detský zbor, ktorý precestoval svet. Pripravte sa na zimomriavky
Zdielať na

Marta Jandová a detský zbor, ktorý precestoval svet. Pripravte sa na zimomriavky

BRATISLAVA / Spevácky zbor Pro musica - Magnólia z východného Slovenska sa zastavil aj v TV JOJ, kde s Martou Jandovou doniesli ohromujúcu atmosféru do relácie Všetko čo mám rád. Pochodili už celý svet, získali si uznanie a rozplakali aj Američanov. Sprevádzali viaceré spevácke ikony a teraz spolu s kandráčovcami pre vás pripravili vianočný program.

Do televízie prišla iba desatina zhruba dvestočlenného zboru z východného Slovenska. V zbore s vyše tridsaťročnou históriou spievajú deti od 5 rokov až po 18-ročných tínedžerov. "Spievame od sakrálnych až po ľudové, cez moderné piesne všetkého druhu," hovorí členka súboru Janka. 

No a stihli už očariť takmer polovicu svet, medzi nimi aj Španielsko, Taliansko, Fínsko, Británia, aj USA. "Turné po štátoch bolo pre nás nezvyčajné. Nerozumeli nám a tak sme ich vedeli rozplakať,"  hovorí Martina. Ohromená bola aj ich nová "parťáčka" Marta Jandová. "Dnes som ich počula prvýkrát spievať a mala som zimomriavky." 

Medzi Martou a mladými to ladilo hudobne i ľudsky. Okrem Kandráča už spievali aj s Nelou Pociskovou, Danielom Hůlkom, či Petrom Cmoríkom. Skvelú Martu Jandovú a detský zbor uvidíte vo Všetko čo mám rád tesne pred Vianocami.

Súvisiace články