Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Len 17-ročný vodič predbiehal na známej ceste smrti. Čelnú zrážku neprežil
Zdielať na

Len 17-ročný vodič predbiehal na známej ceste smrti. Čelnú zrážku neprežil

ZLATÉ MORAVCE / Na ceste I/65 medzi Nitrou a Zlatými Moravcami prišlo v pondelok o pol deviatej ráno k tragickej dopravnej nehode. Vodič osobného auta Honda Civic, len 17-ročný Filip z Kostolian pod Tribečom, prešiel z doposiaľ nezistenej príčiny do protismeru, kde sa zrazil s osobným autom Renault Laguna. Nehodu neprežil.

V pondelok ráno približne o pol deviatej došlo na ceste č.I/65 medzi Nitrou a Zlatými Moravcami pri odbočke na Jelenec k vážnej dopravnej nehode. Len 17-ročný vodič auta, idúci od Zlatých Moraviec smerom na Nitru, prešiel z doposiaľ nezistenej príčiny do protismeru, kde sa zrazil s osobným autom Renault Laguna.

Auto, v ktorom sedel mladík, zostalo po zrážke úplne zdemolované. Filip z Kostolian pod Tribečom bol na mieste mŕtvy. Vodičku, do ktorej vrazil, záchranári previezli do nemocnice. Má len ľahké zranenia. V Renaulte sa ľahko zranila 21-ročná vodička. Prípadná prítomnosť alkoholu v krvi vodiča zistia pri pitve. Presné okolnosti, miera zavinenia a príčina dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania nitrianskej dopravnej polície.

Nehoda sa stala na rovnej ceste, ktorá je ale neprehľadná. Podľa svedkov 17-ročný mladík riskantne prebiehal niekoľko áut a dostal šmyk. "Nejaké tri autá, že išli, ona ho videla, že takto kľučkuje, on sa zaradil a potom len vybehol," opísal situáciu otec oproti idúcej vodičky. Mladý vodič prešiel do protismeru, vodička už nedokázala nič urobiť a vozidlá do seba čelne vrazili.

Filip síce vodičský preukaz vlastnil, ale v aute nemal sedieť sám, ako 17-ročný musí jazdiť iba s doprovodom. Na vozidle mal navyše zimné pneumatiky a išiel aj zrejme rýchlejšie, ako je na ceste povolené. Podľa znalca sa pod nehodu podpísala najmä zlá technika jazdy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy