Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Z vraždy na objednávku obvinili rodinných príslušníkov
Zdielať na

Z vraždy na objednávku obvinili rodinných príslušníkov

ZVOLEN / Vraždu, ktorá pred dvomi rokmi otriasla Zvolenom, sa podarilo objasniť. Elitní policajti z NAKA zadržali 4 ľudí, ktorí sú zapletení dosmrti 74-ročného dôchodcu. Vraždu vlastného otca si mal podľa vyšetrovateľov objednať jeho 54-ročný syn so ženou a nevlastnou dcérou. Motívom bol spor o pohrebníctvo, ktoré bolo rodinným biznisom.

Päťdesiatštyriročný Ján dostal pohrebníctvo od otca darom. Vzťahy v rodine ale neboli dobré, a tak chcel dôchodca darový biznis späť. Spory o pohrebníctvo boli spúšťačom vraždy. 

Ján, jeho žena Ingrid a jej dcéra z prvého manželstva, 26-ročná Miriam, sa mali podľa polície na fyzickej likvidácii starého pána spolu dohodnúť a osloviť 43-ročného Jozefa, ten mal byť vykonávateľom popravy. Za starým mužom prišiel keď bol doma sám a zastrelil ho.

Mali alibi

Syn obete aj s rodinou mali na čas vraždy alibi. Víkend trávili v Očovej na oslave. Tvrdili, že po návrate si nič podozrivé nevšimli. Zastreleného muža našiel po dvoch dňoch jeho kamarát.

Policajti ich podozrievali už krátko po vražde, chýbali dôkazy. Vraždenú zbraň vtedy hľadali aj pri domovej prehliadke, nič nenašli. Nevesta vtedy spory so svokrom nepopierala. "Keby sme vrátili pohrebníctvo svokrovi, prišli by sme o bývanie a museli sa vysťahovať," povedala Ingrid pred dvoma rokmi.

Dvadsaťpäť rokov vo väzení

Po dvoch rokoch je všetko inak. Syn obete s manželkou a jej dcérou ako aj ďalší muž, ktorý strieľal, už čelia obvineniu z úkladnej vraždy. "Hrozí im 25-ročné väzenie," informuje hovorca policajného zboru Michal Slivka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy