Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dospelí aj deti sa nadýchali neznámej látky. Zasahovať museli hasiči v špeciálnych oblekoch
Zdielať na

Dospelí aj deti sa nadýchali neznámej látky. Zasahovať museli hasiči v špeciálnych oblekoch

BANSKÁ BYSTRICA / Štvorčlennú rodinu ako aj dve tínedžerky v stredu museli ošetrovať záchranári. V paneláku v banskobystrickej Sásovej sa nadýchali neznámej štipľavej látky. Zacítili ju vo výťahu a všetci cítili nevoľnosť. Na mieste zasahovali hasiči v špeciálnych oblekoch.

"Boli sme privolaní pre nebezpečnú látku, sťažovali sa na zápach vo výťahovej šachte. Ľudí sme vyzvali, aby nešli von a otvorili okná," uviedol Michal Dzúrik z Hasičského záchranného zboru Banská Bystrica. Nepríjemný štipľavý zápach doslova zamoril chodby v paneláku. Ako prvá ho zacítila štvorčlenná rodina, ktorá sa viezla vo výťahu. No problémy s dýchaním mali aj dve malé dievčatá, ktoré išli po schodoch. 

"Deti išli po schodoch a našli biely prášok, pán pootváral vchody ale dnu sa ísť nedalo," porozprávala jedna z obyvateliek. Hasiči prostredníctvom reproduktoru v aute vyzvali ľudí v bytoch, aby nevychádzali na chodby paneláka a počkali, kým ich neskontrolujú hasiči v špeciálnych oblekoch. "Dvaja príslušníci v oblekoch, odobrali vzorku," pokračoval Dzúrik. Rodinu aj dve mladé dievčatá vyšetrili na mieste a prevoz do nemocnice potrebný nebol. 

Našťastie sa nepotvrdilo, že by štipľavý zápach vychádzajúci z výťahovej šachty bol nebezpečnou látkou. Po odvetraní priestorov a zmeraní hodnôt v ovzduší sa mohli všetci opäť bezpečne pohybovať po celom paneláku.

Pozrite si archívnu reportáž o zapáchajúcom probléme:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy