Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Učiteľ po bitke so žiakom: Chlapci boli agresívni a bez dôvodu na mňa zaútočili
Zdielať na

Učiteľ po bitke so žiakom: Chlapci boli agresívni a bez dôvodu na mňa zaútočili

Zdroj: michalovce.sk

MICHALOVCE/BRATISLAVA / V Michalovciach sa pobil učiteľ a bývalý žiak základnej školy, na ktorej učiteľ Richard T. učí. Pre televíziu JOJ opísal incident a tvrdí, že je to pomsta chlapcovej matky a pre ňu bola ochotná obetovať svojho syna.

Učiteľ s tínedžerom sa pobili 13. júla vo večerných hodinách v Michalovciach. "K incidentu došlo na multifunkčnom ihrisku počas futbalového zápasu," uviedol učiteľ Richard T.

"Chlapec a jeho spoluhráči boli voči mne agresívni a drzí, hlavne spomínaný chlapec. Vkuse provokoval, aj ostatní, a dochádzalo k strkaniciam. Ja som do neho drgol slabo, on ku mne priskočil a s veľkou silou do mňa buchol, až odletel asi dva metre. Vtedy sme obaja vytasili päste a strhla sa bitka," dodáva Richard.

Kým chlapec pred denník Nový Čas uviedol, že učiteľ mu dal desať až pätnásť rán, Richard to popiera. "Išiel na mňa s päsťami, začal som sa brániť. Udrel som ho dvakrát do sánky a raz do čela a na kútiku úst," opisuje Richard T. Chlapcovi sa podľa jeho vlastných slov ospravedlnil hneď po bitke. Na čo chlapec reagoval slovami: "Choď preč, lebo môj otec ťa zabije." 

"Bolo to hrozné, keď som videla chlapca. Pedagóg nikdy nesmie stratiť nervy tak, že dobije dieťa. Lekári hovorili o stredne ťažkom úraze. Zranenia hlavy sú vždy nebezpečné. Mal bolestivé hrče, niekoľko dní mohol jesť len cez slamku. Je doteraz PN,“ povedala pre denník Nový Čas matka chlapca, Dagmar Š.

Po štyroch dňoch učiteľ išiel navštíviť chlapca a ospravedlniť sa celej rodine. "Chlapec bol v poriadku, čo sám potvrdil a hodinu sme sa rozprávali. Bez modrín, tvár absolútne čistá a to po štyroch dňoch. Sám potvrdil, že sa má dobre," opisuje návštevu učiteľ Richard.

Richard pracuje na 7. Základnej škole v Michalovciach ako asistent učiteľa. Pred mesiacom urobil adaptačné skúšky a členkou komisie bola aj mama zbitého chlapca. "Všetci boli spokojní s mojim výsledkom. No pani Š. nechodila do práce, nepodpísala mi moje papiere a podpisovať ich vraj nechce," hovorí. Richard tvrdí, že mu matka chlapca povedala: "Rišo, ty si ako učiteľ skončil, viac si neškrtneš. Ja ti zničím život, vieš o tom, že učiť už nebudeš a že si skončil a žiadne adaptačné ti nepodpíšem." Učiteľ na matku chlapca podľa vlastných slov podal trestné oznámenie za vyhrážky a klamstvá.

Učiteľ základnej školy tvrdí, že skutok sa nestal v škole počas vyučovania a že on bol na ihrisku ako súkromná osoba, nie ako učiteľ a škola s tým nemá nič spoločné. "Dozvedel som sa, že zo strany pani Š. to bolo naplánované. Ona bola schopná obetovať svojho syna, aby zničila nie mňa, ale školu za to, že bola prepustená. A na školu podala trestné oznámenie," napísal Richard.

Prípad prešetruje polícia

"V súvislosti so skutkom, ku ktorému došlo v areáli jednej zo základných škôl v meste Michalovce, dnes polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin výtržníctva a trestný čin ublíženia na zdraví. Vzhľadom na prebiehajúce úkony v tejto chvíli nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedla hovorkyňa polície Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy