Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická nehoda pri Rimavskej Sobote
Zdielať na

Tragická nehoda pri Rimavskej Sobote

BOTTOVO / V obci Bottovo (okres Rimavská Sobota) sa zrazili dve osobné autá. V jednom sedel vnuk so starým otcom, v druhom sa viezli traja dospelí a dve deti. Trojročné dievčatko neprežilo, štvorročného chlapčeka previezli vrtuľníkom do nemocnice.

Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre deti a maloletých divákov. 

Pri nehode, pri ktorej sa zrazili dve autá, sa zranilo sedem ľudí. Na miesto dorazili ako prví hasiči.

"Po našom príchode sa už osoby nachádzali mimo auta. Boli tam ťažké zranenia. Najhoršie na tom boli maloleté deti," informoval veliteľ zásahu Július Siviček.

Boj o život trojročnej Noemi

Hasiči do príchodu záchranárov začali Noemi oživovať. V resuscitácii pokračovali aj záchranári.

"Hoci sa snažili dievčinu na mieste oživiť, žiaľ, nejavilo už známky života," potvrdila hovorkyňa záchranárskej skupiny Falck Alena Lacyková Krčová.

Trojročná Noemi ťažkým zraneniam na mieste podľahla. Jej o rok starší brat sa tiež zranil vážne. Vrtuľníkom ho preto transportovali do banskobystrickej nemocnice.

"Dieťa bolo vo vážnom stave. Malo poranenú hlavu," dodala hovorkyňa.

Nedal prednosť

Auto s deťmi šoféroval ich 24-ročný otec. Smerovali do obce Pavlovce. Vnútri auta sedela aj jeho mama a ďalšia príbuzná. Starší vodič idúci oproti chcel zabočiť doľava do obce Bottovo. Na sedadle mal aj svojho vnuka.

"Sedemdesiatdeväťročný vodič pri odbočovaní nedal prednosť autu BMW, ktoré išlo po hlavnej ceste a došlo k čelnej zrážke," informovala banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Ošetrovali aj dospelých

Okrem detí záchranári ošetrili aj päť dospelých. Všetkých previezli do nemocnice so zlomeninami či podozrením na vnútorné krvácanie.

​Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Nikoho zatiaľ ale neobvinil. Do vyšetrovania sa čoskoro zapojí aj znalec z odboru cestnej dopravy.

"Staršiemu vodičovi bol nariadený odber krvi alebo sa zistil alebo vylúčil alkohol v krvi. V druhého vodiča alkohol zistený nebol," uzavrela policajná hovorkyňa.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy